HvA-initiatieven

Voor medewerkers en studenten van de HvA die behoefte hebben om iets te betekenen voor vluchtelingen zijn binnen de HvA denktankbijeenkomsten georganiseerd. Met deze bijeenkomsten zorgt de HvA ervoor dat de initiatieven aansluiten bij wat er al gedaan wordt en deze duurzaam worden geïmplementeerd.

Vóór implementatie worden de projecten voorgelegd aan vluchtelingstudenten. Inmiddels zijn hier de volgende projecten uit voortgekomen:

Voor docenten en medewerkers is een mooie brochure ontwikkeld over de kenmerken en kwaliteiten van vluchtelingstudenten. Exemplaren van de brochure zijn aan te vragen via studentsthatmatter@hva.nl, of download de pdf.

In het LINK-project worden vluchtelingstudenten gedurende hun studieloopbaan gelinkt aan een medewerker van de HvA. Nederlandse studenten beschikken vaak over een netwerk en komen bijvoorbeeld via hun oom aan een stageplek of raadplegen hun buurvrouw voor loopbaanadvies. Vluchtelingstudenten hebben vaak nog geen tijd gehad om zo’n netwerk op te bouwen. Door de link kan de student gebruik maken van de kennis en het netwerk van de HvA-medewerker. De link kan indien mogelijk binnen het vakgebied gemaakt worden (bijvoorbeeld een student informatica met een medewerker van ICTS of een student HRM met P&O) maar dit hoeft niet.

Reguliere studenten worden gekoppeld aan vluchtelingstudenten. De studenten delen elkaars kennis en achtergronden op het gebied van hun studie en het studentenleven.

Wil je namens de HvA iets voor vluchtelingen betekenen/organiseren? Om de initiatieven vanuit de HvA te stroomlijnen kun je contact opnemen met Studentenzaken via studentsthatmatter@hva.nl.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 oktober 2022

Welkom

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien