Een bijdrage leveren?

Weet jij nog hoe spannend de eerste weken op de HvA waren? Alles was anders dan je gewend was en je moest nog helemaal je weg vinden tussen al die duizenden studenten. Voor studenten van Students that Matter kan dat allemaal nog veel lastiger zijn. Wil jij deze studenten helpen met het maken van een soepele start tijdens hun eerste honderd dagen? Geef je dan op als studentmentor+ bij StM.

Taken studentmentor+

Ter voorbereiding op je rol als studentmentor+ volg je twee trainingsbijeenkomsten waarin je leert hoe je iemand het beste kunt begeleiden. Daarnaast volg je een intervisiebijeenkomst waarbij je met andere studenten reflecteert op je rol als mentor.
Als studentmentor+

  • spreek je de eerste 100 dagen om de week een uur af met jouw mentee.
  • maak je de mentee wegwijs binnen de hogeschool en op de opleiding (denk hierbij aan gebouwen en systemen, zoals Brightspace en MijnHvA).
  • ben jij de persoon aan wie de mentee een praktische vraag kan stellen.
  • ben je wegwijzer naar andere hulpbronnen binnen de HvA, zoals de studentdecanen, het taalspreekuur en trainingen.
  • deel je tips en ervaringen over studeren aan de HvA.
  • bied je een luisterend oor als jouw mentee zijn of haar verhaal wilt delen.

Wat krijg jij ervoor terug?

Natuurlijk doe je dit in de eerste plaats omdat je het leuk vindt om iemand te helpen. Maar de HvA waardeert jouw inzet ook met een vergoeding van 9 euro per uur en een certificaat dat goed staat op je cv.
‘Ik heb ervoor gezorgd dat mijn mentee in de eerste fase van haar studie altijd iemand had aan wie ze vragen kon stellen, bij wie ze haar hart kon luchten of waar ze mee kon sparren.’

Meer weten en aanmelden

Aanmelden als studentmentor+ kan door te mailen naar studentsthatmatter@hva.nl. Meld je zo snel mogelijk aan, dan kun je al vóór de zomer de eerste training volgen. Let op: je kunt alleen studentmentor+ worden als je (naar verwachting) in augustus je propedeuse op zak hebt.
Als je eerst meer informatie wilt over het programma, mail dan naar: studentsthatmatter@hva.nl

​Dit kan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • het promoten en bezoeken van toekomstige evenementen bijvoorbeeld bij FLOOR
  • het onderzoeken van mogelijkheden voor het besteden van aandacht aan het vluchtelingenthema in het curriculum van de opleiding
  • het aansluiten bij een van de denktankinitiatieven

Wil je namens de HvA iets voor vluchtelingen organiseren? We denken graag met je mee.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 mei 2021

Welkom

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien