Hogeschool van Amsterdam

(Studie)keuzes

Heb je twijfels over je studiekeuze en kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina lees je meer over de studiekeuzeactiviteiten en het studentendecanaat.

Tijdens de studiekeuzecheck (SKC) of selectie heb je kunnen ervaren of dit echt de opleiding is die je kunt en wilt doen. Twijfel je na de SKC of selectie toch over je keuze of heb je een negatief advies gekregen? Doe dan de heroriëntatie: Twijfels na SKC of selectie.

In twee coachgesprekken en een thuiswerkopdracht bekijk je jouw mogelijkheden, wat er bij je past en bepaal je hoe je verder kunt.

Meer informatie en aanmelden

Twijfel je of de studie goed bij je past? Zit je met het dilemma of je moet stoppen of doorgaan, wel of geen master? Wil je je studiekeuze herzien? Of heb je andere vragen die met studiekeuze te maken hebben? Blijf er niet in je eentje mee rondlopen, maar praat erover met een keuzecoach van de HvA.

Een gesprek via het keuzespreekuur duurt 30 minuten (en is gratis). In verband met de situatie rondom het coronavirus vinden de keuzespreekuren telefonisch plaats.

Meer informatie en aanmelden

Wil je straks gaan studeren, maar weet je nog niet welke opleiding je wilt gaan doen? Heb je vragen over hoe je dat doet, een studie kiezen?

Tijdens een gratis studiekeuzegesprek ga je een half uur in gesprek met een keuzecoach. Samen bekijken jullie jouw vragen, je wensen en je mogelijkheden. En wordt duidelijk welke stappen je zelf kunt zetten om de studie te vinden die bij je past.

Meer informatie en aanmelden

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie.

Meer informatie en aanmelden

Twijfels je over je studie(keuze) of ben je al gestopt? Kom ontdekken wie je bent en wat je wilt tijdens het Studiekeuzetraject UvA-HvA van drie maanden.

Meer informatie en aanmelden

Soms kun je niet alles alleen en heb je hulp nodig om het beste uit jezelf te halen. Wist je dat je bij de studentendecaan terecht kunt voor studieloopbaanadvies en begeleiding? Denk hierbij aan opgelopen studievertraging en persoonlijke problemen.

Meer informatie en contactgegevens
Gepubliceerd door  Studentenzaken 3 maart 2021