Grassroots

Met HvA Grassroots kun je op een kleinschalige en laagdrempelige manier met ICT verbeteringen in het onderwijs realiseren.

Je kunt elke maand je grassroot-voorstel indienen. De deadline is telkens de 28e van de maand en daarna vindt de beoordeling plaats. Regelmatig organiseren we een informatiebijeenkomst waarin nieuwe en lopende Grassroots zich presenteren en waar ideeën en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Ook krijg je te horen wat we van je verwachten het komende jaar.

Datum Activiteit
Elke 28ste van de maand Deadline indienen voorstel
Elke 14de van de maand Selectieprocedure
Elke 21ste van de maand Communicatie uitslag selectiecommissie aan inzenders

Docenten en studenten kunnen ideeën indienen voor het verbeteren van het onderwijs met ICT. Er zijn zowel individuele Grassroots als Grassrootsprogramma's. Als jouw voorstel wordt geselecteerd krijg je een budget van €1.000 waarmee in één jaar je idee kunt realiseren.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Het is ook mogelijk om meerdere ideeën te bundelen tot een overkoepelend programma. Een voorstel voor een programma kan ingediend worden door een docent of ondersteuner/projectleider en bestaat uit 5 tot 10 ideeën. Het programma moet binnen een faculteit of opleiding uitgevoerd worden. Een programma heeft een looptijd van een jaar en een budget van maximaal €10.000 (€1.000 per idee).

Grassroots worden beoordeeld volgens de beschreven criteria. Raadpleeg de criteria als je wilt gaan indienen; bij iedere ronde kunnen criteria zijn aangepast.

Je Grassroot wordt beoordeeld in een van de drie thema's:

  • Grassroots in DLO (in samenwerking met het programma DLO)
  • Video en Augmented of Virtual reality voor representeren van beroepssituaties.
  • Toetsen en beoordelen

Voor ieder thema is dit jaar circa € 20.000,- beschikbaar voor losse grassroots of grassrootsprogramma's.

Meer informatie nodig?

Lees meer achtergrondinformatie over de Grassroots of de selectiecriteria. Voor inspiratie kun je in de blogs lezen over lopende en al uitgevoerde Grassroots.

Als je vragen hebt over Grassroots neem dan contact op met Jeanine Bader.

Jeanine Bader

E-mail: grassroots@hva.nl

Telefoon: 06 51 51 76 45

Gepubliceerd door  ICT Services 12 november 2019