Doe een Ad| Schrijf je in vóór 1 mei

Ad Software Development of Cyber Security

Ben jij helemaal weg van code, problemen oplossen en (web)apps? Wil je bedrijven beschermen tegen cyberaanvallen? Of wil je leren hoe je betrouwbare en gebruiksvriendelijke software- en webapplicaties bouwt? Ben je op zoek naar een praktijkgerichte hbo-opleiding waar je vanaf dag één aan de slag gaat met échte opdrachten voor echte bedrijven? Schrijf je dan in voor een van onze tweejarige Associate degree-opleidingen Software Development (SD) of Cyber Security (CS)!

Een Associate degree-opleiding (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding op niveau vijf. Een Ad slaat een brug tussen het mbo-4 (niveau 4) en een hbo-bachelor (niveau 6). Maar is ook geschikt voor havisten en vwo'ers. Met een Associate degree kies je voor een praktijkgerichte hbo-opleiding; je wordt opgeleid voor een beroep dat aansluit bij de praktijk. Afhankelijk van welke Ad je volgt word je een 'software developer’ of ‘cybersecurityspecialist'. Na afronding van deze tweejarige hbo-opleiding, krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree. Met dit Ad-diploma kun je direct aan de slag bij een bedrijf of doorstromen naar een verkorte bacheloropleiding. Een Ad-diploma Software Development geeft je toegang tot onze bacheloropleiding Software Engineering en een Ad-diploma Cyber Security geeft je toegang tot onze bacheloropleiding Cyber Security (HBO-ICT).

Onze Associate degree-opleidingen zijn gericht op ambitieuze mbo-4 studenten - bij voorkeur van relevante mbo-opleidingen (mediavormgeving en/of ICT) - die een tweejarige hbo-opleiding willen volgen om hun waarde en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verhogen, evenals havisten en vwo’ers die graag een praktische hbo-opleiding willen volgen. Voor toelating tot deze opleidingen worden geen nadere vooropleidingseisen gesteld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ben je een Software Developer?

In de Ad Software Development word je opgeleid tot een software developer die gespecialiseerd is in het bouwen van betrouwbare en veilige software- en webapplicaties.

Tijdens deze voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een vraagstuk hebben op het gebied van software development. Naast de opdrachten voor bedrijven werk je twee dagen per week aan projecten om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Na je opleiding ga je aan de slag als frontend developer, backend developer, software engineer of fullstack developer.

Wil jij een Cyber Security specialist worden?

De opleiding is erop gericht om jou op te leiden tot een cybersecurityprofessional. Je helpt bedrijven al tijdens je studie met het beveiligen van hun data en systemen.

Vanaf dag één ga je aan de slag met actuele opdrachten voor échte opdrachtgevers, en leer je samenwerken in multidisciplinaire teams. In twee jaar tijd word je klaargestoomd tot cybersecurityspecialist met inhoudelijke en technische vaardigheden op hbo-niveau, en een groot probleemoplossend vermogen. Met deze kennis, skills en praktijkervaring kun je o.a. solliciteren op de functies ethical hacker, pentester, threathunter of cyber-threatanalyst.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 30 september 2022