Van A naar B in Amsterdam?

Lekker bewegen met de deelfiets! De HvA wil studenten en medewerkers stimuleren om meer te bewegen. Vaak hebben medewerkers afspraken op verschillende locaties en hebben studenten lessen in verschillende gebouwen in Amsterdam. Om bewegen te bevorderen, en omdat het vaak sneller gaat dan met het OV, stelt de HvA gebruiksvriendelijke deelfietsen ter beschikking.

De HvA is deze pilot gestart in samenwerking met het ROCvA, buren van het Fraijlemaborg-gebouw.

Wanneer gebruik je de deefiets?

Voor het gemakkelijk verplaatsen van de ene HvA-locatie naar de andere. En om Amsterdam Zuidoost te ontdekken met de fiets: Om van een lunch te genieten in World of Foods , een drankje te doen bij Brouwerij Kleiburg of de cultuur op te snuiven in de Amsterdamse Poort. Ook om te vertoeven in het Bijlmer (Nelson Mandela) park of van het mooie dakterras te genieten van Club Jack . Het zijn allemaal leuke hotspots in het Cumulus Park , een gezamenlijk initiatief van ING, HvA, ROCvA en Gemeente Amsterdam.

Door wie worden de deelfietsen geleverd?

De deelfietsen worden geleverd door fietsenleverancier Roetz . De HvA en het ROCvA hebben voor Roetz gekozen, omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. De fietsen worden gemaakt van hergebruikte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken. Roetz biedt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid tot een mbo-opleiding tot fietsmonteur. Het is een Amsterdams merk en de fietsen hebben een stoere urban look. Op alle fietsen zit een voordrager met klem. In totaal zijn er 8 fietsen en 2 elektrische fietsen beschikbaar. Uitleg over het gebruik van de e-bikes is te vinden op de borden in de fietsenstalling bij de e-bikes.

Klinkt het gebruik van een deelfiets jou bekend? Dat klopt. De HvA maakt al lang gebruik van deelfietsen. Nu starten we een pilot waarmee we het gebruikersgemak verbeteren: De deelfiets reserveer je makkelijk via de GoAbout app die je op je telefoon download. Met die app kan je de fiets ontgrendelen en gebruiken.

Aan wie hebben we de deelfiets te danken?

Deze pilot wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam Zuidoost Bereikbaar. Een initiatief waarin o.a. de JC ArenA, ING, de gemeente Amsterdam, en het ministerie van I&W samenwerken aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van Amsterdam Zuidoost nu en in de toekomst.

Vanaf wanneer en voor wie is de deelfiets beschikbaar?

De deelfiets is beschikbaar voor medewerkers en studenten van de Faculteit Business en Economie van de HvA en ROCvA. De pilot loopt tot juni 2020. Daarna wordt bepaald of en hoe we verder gaan.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 10 december 2019
.