Informatieavond | 15 juli 2021

Ad Software Development of Frontend Design & Development

Heb jij een passie voor code, problemen oplossen en design? Wil jij leren hoe je interactieve toepassingen voor het web maakt? Of wil je leren hoe je betrouwbare en gebruiksvriendelijke software- en webapplicaties bouwt? Ben je op zoek naar een praktijkgerichte hbo-opleiding waar je vanaf dag één aan de slag gaat met échte opdrachten voor echte bedrijven? Schrijf je dan in voor een van onze tweejarige Associate degree-opleidingen Software Development (SD) of Frontend Design & Development (FDND)!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bezoek de online informatieavond

Wil je graag weten of een Associate degree-opleiding de juiste optie voor jou is en of de opleiding Software Development of Frontend Design & Development echt bij je past? Kom dan kennismaken met deze nieuwe opleiding(en) tijdens de online informatieavond op 15 juli a.s.

Programma informatieavond

Online informatiebijeenkomst

Tijdstip

Ad Frontend Design & Development

18:00 – 18:45

Ad Software Development

18:00 – 18:45

Ad Frontend Design & Development

19:15 – 20:00

Ad Software Development

19:15 – 20:00

Ben je een Software Developer?

In de Ad Software Development word je opgeleid tot een software developer die gespecialiseerd is in het bouwen van betrouwbare en veilige software- en webapplicaties.

Tijdens deze voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een vraagstuk hebben op het gebied van software development. Naast de opdrachten voor bedrijven werk je twee dagen per week aan projecten om de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. Na je opleiding ga je aan de slag als frontend developer, backend developer, software engineer of fullstack developer.

Wil jij frontender worden?

De Ad Frontend Design & Development leidt je op tot een frontend professional die zich bezighoudt met webdesign en -ontwikkeling. Je richt je tijdens deze voltijdopleiding op webdesign, visual interface design en frontend development.

Vanaf het begin van de studie werk je aan actuele opdrachten voor échte opdrachtgevers, en leer je samenwerken in multidisciplinaire teams. In twee jaar tijd word je klaargestoomd tot frontender met inhoudelijke en technische vaardigheden op hbo-niveau, en een groot probleemoplossend vermogen. Met deze kennis, skills en praktijkervaring kun je o.a. solliciteren op de functies Frontend Web Developer, HTML/CSS Developer, Frontend Web Designer, User Interface Developer en Frontend Engineer.

Een Associate degree-opleiding (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding op niveau vijf. Een Ad slaat een brug tussen het mbo-4 (niveau 4) en een hbo-bachelor (niveau 6). Met een Associate degree kies je voor een praktijkgerichte hbo-opleiding; je wordt opgeleid voor een beroep dat aansluit bij de praktijk. Afhankelijk van welke Ad je volgt word je een 'software developer’ of ‘frontender'. Na afronding van deze tweejarige hbo-opleiding, krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree. Met dit Ad-diploma kun je direct aan de slag in het werkveld of doorstromen naar een bacheloropleiding. Een Ad-diploma Software Development geeft je toegang tot onze bacheloropleiding Software Engineering van HBO-ICT en een Ad-diploma Frontend Design & Development geeft je toegang tot onze bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Onze Associate degree-opleidingen zijn gericht op ambitieuze mbo-4 studenten - bij voorkeur van relevante mbo-opleidingen (mediavormgeving en/of ICT) - die een tweejarige hbo-opleiding willen volgen om hun waarde en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te verhogen, evenals havisten en vwo’ers die graag een praktische hbo-opleiding willen volgen. Voor toelating tot deze opleidingen worden geen nadere vooropleidingseisen gesteld.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 7 juli 2021