Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Webinar Legal Tech & Legal Service Design

Maand van de AAI | Webinar

Evenement

Schuif online aan bij de Juridische 2-daagse 2020 van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De ontwikkelingen in het werk van de gemeentejurist staan nooit stil, zeker nu de wereld in korte tijd zo is veranderd. Hoe kan Legal Tech daarbij helpen?

Onze eigen expert Ivar Timmer, coördinator van het Legal Tech Lab, staat dinsdag 10 november op het online podium. Samen met Mirjam van der Sluis, ontwikkelingsmanager bij het Juridisch Bureau van de gemeente Amsterdam, verzorgt hij een deelsessie op het congres.

De Hogeschool van Amsterdam werkt vanuit het lectoraat Legal Management en het Legal Tech Lab samen met juridische afdelingen van verschillende gemeenten. Met de gemeente Amsterdam bestaat inmiddels al twee jaar een intensieve samenwerking. In deze sessie vertellen Ivar en Mirjam over kansen en uitdagingen die dergelijke ontwikkeltrajecten met zich meebrengen.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied. Het Legal Tech Lab waar Ivar Timmer werkzaam voor is, is het lab van de Faculteit Maatschappij en Recht.

De presentatie van Ivar Timmer maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 2 november 2020

Startdatum 10 nov

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)