Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Special New Scientist x AI Technology for People

Maand van de AAI | Speciale editie magazine New Scientist

Evenement

Een speciale bijlage over Artificiële Intelligentie: die valt eind oktober bij abonnees van New Scientist op de mat. Voor de novemberuitgave van het wetenschapsmagazine sloeg de Amsterdamse coalitie AI Technology for People de handen ineen. Het magazine staat vol inspirerende verhalen, interviews en vele AI-voorbeelden van de samenwerking in Amsterdam.

Het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kon in deze special - als partner in AI Technology for People - natuurlijk niet ontbreken. Onze wetenschappelijk directeur Nanda Piersma neemt de lezer mee in het bestaan van ons centrum en gaat daarbij dieper in op de activiteiten van onze verschillende labs, "waarin co-creatie een kernprincipe is".

Nieuwsgierig geworden, maar geen abonnement op New Scientist? Wees dan niet getreurd, het hele magazine is ook online beschikbaar!

Link naar Nederlandse versie
Link naar Engelse versie

Katrien de Witte en Nanda Piersma van het Expertisecentrum Applied AI in de New Scientist-special. Foto: Bram Belloni

Niet bekend met het magazine? Elke editie van New Scientist bevat wetenschapsnieuws, achtergrondartikelen, opiniestukken en recensies van de nieuwste populairwetenschappelijke boeken. Meer informatie vind je hier .

Over AI Technology for People

Diverse Amsterdamse kennisinstellingen hebben onder de noemer ‘AI Technology for People’ de krachten gebundeld. De komende tien jaar zullen zij in totaal één miljard euro in Kunstmatige Intelligentie (AI) investeren. Denk hierbij aan de ontwikkeling van verantwoorde AI-technologieën, het opzetten van onderzoeksprogramma’s, het aantrekken van wetenschappers en het opleiden van studenten met kennis van AI.

AI Technology for People bestaat uit: Antoni van Leeuwenhoek (waarvan Nederlands Kanker Instituut onderdeel is), Amsterdam Economic Board, Amsterdam UMC, Centrum Wiskunde & Informatica, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Sanquin, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

De AI-special van New Scientist maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november lanceren we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zetten we onze labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 16 november 2020

Startdatum 01 nov
Einddatum 30 nov