Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Officiële lancering Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

Maand van de AAI | Webinar

Evenement

Artificiële Intelligentie (AI) en Data Science dringen door in alle haarvaten van de maatschappij. De wetenschappelijke ontwikkelingen op deze gebieden gaan snel en daarnaast beïnvloeden de toepassingen alle sectoren en beroepen - in meer of mindere mate - waarvoor de Hogeschool van Amsterdam (HvA) opleidt.

De lancering gemist? Je kijkt 'm hier terug!

De HvA heeft daarom op 1 januari 2020 het Expertise Centrum Applied Artificial Intelligence opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

GET TO KNOW US

Leer het expertisecentrum en zijn labs (beter) kennen op donderdagmiddag 5 november. Tijdens de feestelijke, online lancering hoor je meer over het belang van AI-toepassingen en de stappen die we sinds januari hebben gezet.

PROGRAMMA

16.00 | Start en welkom door Frank Kresin, decaan van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de HvA

16.05 | Introductie door Nanda Piersma, wetenschappelijk directeur van het expertisecentrum

16.10 | Presentatie labs

16.15 | Keynote door Jann de Waal over het belang van ontwerpend onderzoek bij de ontwikkeling van verantwoorde AI-toepassingen

16.25 | Presentatie labs

16.30 | Paneldiscussie met onze Raad van Advies over het belang van Applied AI

16.50 | Afronding door HvA-rector Geleyn Meijer

17.00 | Einde plenaire deel + Mogelijkheid om verder te praten met de labexperts in break-out sessies

17.30 | Einde lancering

AANMELDEN

Je kunt je hier aanmelden voor de lancering.

LINK NAAR WEBINAR

De lancering van het expertisecentrum is hier te volgen, vanaf 5 november 16.00u.

Ga die dag naar de break-out sessie van jouw keuze:

De online lancering maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 9 november 2020

Startdatum 05 nov

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)