Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Livecast Pakhuis de Zwijger: AI als journalistieke buddy

Maand van de AAI | Livecast | De verantwoordelijke rol van AI in de mediasector

Evenement

Hoe gaan we verantwoord om met de technologie van AI? En hoe wordt deze in de mediasector toegepast? Klopt het aloude beeld dat Kunstmatige Intelligentie de mens overbodig maakt? Of kunnen computers een journalist juist helpen en bijstaan in drukke tijden?

In de serie Tech for Society bevraagt en onderzoekt Pakhuis de Zwijger de impact van technologie op onze open samenleving. Het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) verzorgt twee livecasts in deze reeks (klik hier voor de andere uitzending).

Op maandag 16 november slaat ons Responsible AI Lab de handen ineen met RTL en DPG, het grootste mediahuis van Nederland. Een livecast over gepersonaliseerde pushberichten, filterbubbels en de human-in-the-loop. Hoe ‘eng’ zijn deze technologische toepassingen werkelijk? Of kunnen ze keuzes juist positief beïnvloeden? De technologie van AI biedt ons namelijk ook kansen die zich anders niet zouden voordoen. De sprekers delen hun visie op AI-toepassingen en kijken met een kritisch oog naar deze technologie.

Met in dit programma onder andere:

  • Judith Möller: Universitair docent Political Communication & Journalism aan Universiteit van Amsterdam
  • Daan Odijk: Lead Data Scientist bij RTL
  • Marlies van der Wees: Machine Learning Engineer bij DPG Media
  • Pascal Wiggers: Hoofddocent Responsible AI aan Hogeschool van Amsterdam

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de livecast of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar.

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied. Het Responsible AI Lab dat de livecast verzorgt, hoort bij de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.

De livecast bij Pakhuis de Zwijger maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  HvA Expertisecentrum Applied Artificial Intelligence 20 november 2020

Datum

Startdatum 16 nov

Tijd

20:30 - 21:30 uur

Contact

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)

Locatie

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179

1019 HC Amsterdam