Hogeschool van Amsterdam

Brightspace

Brightspace vervangt de huidige studiedelen op MijnHvA vanaf studiejaar 2019-2020. Alle docenten en studenten op de HvA werken dan met deze nieuwe digitale leeromgeving.

Het systeem is gebruikersvriendelijk, past zicht automatisch aan naar de grootte van je scherm en biedt veel mogelijkheden, zoals discussiefora, formatieve toetsen en het embedden van kennisclips.

De eerste opleidingen zijn al gestart

Sinds september 2018 is een aantal docenten en studenten gestart met het geven en volgen van onderwijs met behulp van Brightspace. Per faculteit houdt een projectteam zich bezig met de implementatie van Brightspace. Dit team zorgt voor het trainen van de docenten en ondersteunt bij het gebruik van Brightspace. Studenten worden wegwijs gemaakt door hun docenten en kunnen terecht op help.mijnhva.nl voor digitale ondersteuning.

In de onderstaande video laat ALO-docent Huib van de Kop zijn studenten kennismaken met Brightspace. En dat gaat eigenlijk best soepel.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

De hele HvA stapt straks over op Brightspace

Vanaf september 2019 gebruiken alle docenten en studenten van de HvA Brightspace. De facultaire projectteams organiseren trainingen en er is een digitale training die docenten op hun eigen tempo en moment kunnen volgen. Voor studenten is er een Quick Start Guide.

Docenten van het cluster Talen (HvA Onderwijs & Opvoeding) hebben al kennisgemaakt met Brightspace. In de onderstaande video een impressie van hun eerste indruk.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Nieuwsgierig naar Brightspace?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden met Brightspace? Dan kun je contact opnemen met je facultaire projectteam. Blijf altijd op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Gepubliceerd door  Programma DLO 2 maart 2020