Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

Werkgever vinden

Schoolbesturen hebben graag contact met jou voor een baan als zij-instromer in het voortgezet onderwijs/mbo. Bekijk waar je terecht kunt.

Samenwerkingsverbanden

Als zij-instromer ben je verplicht om tenminste 8 uur per week als leraar voor de klas te staan in het schoolvak waarvoor je jouw bevoegdheid wilt halen. Het is mogelijk om dit uit te breiden. Je maakt hierover zelf afspraken met de werkgever, de HvA speelt hierin geen actieve rol. Je kunt zelf een school zoeken waar je aan de slag kunt als zij-instromer. De school hoeft hiervoor niet verbonden te zijn aan de HvA. Dat kan bijvoorbeeld via een open sollicitatie of via een vacature op www.meesterbaan.nl(opent in nieuw venster) (de vacaturebank voor het onderwijs).

Hieronder vind je een lijst van regionale samenwerkingsverbanden van enkele schoolbesturen met wie de HvA samenwerkt, met websites, contactformulieren en e-mailadressen. De gemeente Amsterdam heeft een speciale site voor wie een baan in het onderwijs zoekt, Liever voor de klas(opent in nieuw venster).

Studiekeuzeplein

Studenten in open ruimte

Heb je praktische vragen of weet je nog niet wat je wilt studeren? Op het studiekeuzeplein staan keuzecoaches, studentendecanen, docenten en studenten voor je klaar.

Naar het studiekeuzeplein

Volgende open dagen

  • Zaterdag 11 februari 2023
  • Dinsdag 4 april 2023 (avond)