Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Deze cursus is een vervolg op de cursus Salesmanagement Analyse. In deze cursus leer je je te verplaatsen in de rol van je toekomstige klant en in te spelen op zijn behoeften. Je kruipt in de huid van een inkoop- of verkoopmedewerker en oefent verkoopgesprekken. Je leert in de rol van salesmanager vanuit de analyse een salesplan op te stellen. Ook wordt het online aspect van sales behandeld, online profilering, hoe je je sale financieel onderbouwd en hoe je dit toepast in de salesplannen.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder een sales implementatieplan voor je organisatie (inclusief financieel commerciële onderbouwing), het opstellen van een accountplan voor een belangrijke klant en het opstellen van een offerte met het voeren van het verkoopgesprek.

In deze cursus leer je:

Vanuit een salesanalyse een implementatie van salesplannen en accountplannen op te stellen. Verder leer je verkoopgesprekstechnieken toe te passen in de praktijk.

Doelgroep

Deze cursus op hbo-niveau is bedoeld voor professionals die stappen willen maken in het vakgebied Sales.

Cursusdagen

De cursus start op dinsdagavond 15 november 2022 of op zaterdag 19 november, afhankelijk van je dagdeelkeuze. De colleges zijn op dinsdagavond en donderdagavond of zaterdag.

Kosten

Het college- en examengeld bedraagt €1400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer €100.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van marketing is een vereiste. Je dient voorafgaand aan de cursus eerst de cursus Salesmanagement Analyse gevolgd te hebben voor je deze cursus kunt starten.

Tijdsinvestering

De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 15-20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke informatie
Victor Klop, cursusverantwoordelijke
v.klop2@hva.nl(opent in nieuw venster)
Telefonisch contact opnemen
020 523 6088(opent in nieuw venster)

Wil je nog verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk eens onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Salesmanagement Planning is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar Commerciële Economie Deeltijd

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Salesmanagement Planning? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)