Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Leer jezelf te verplaatsen in de rol van een klant en speel in op zijn behoeften. Tijdens deze cursus kruip je in de huid van een inkoop- of verkoopmedewerker en raak je bekend met de rol van salesmanager. Je leert hoe je een salesplan en een analyse opstelt. Ook komt online profilering bij sales aan bod. Daarnaast komen de financiële onderbouwing van sales in het bijzonder en de financiële aspecten van de organisatie als geheel aan de orde.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder een sales analyse voor je organisatie (inclusief financieel-commerciële analyse) en het opstellen van een social selling-propositie voor jezelf.

Tijdens de cursus leer je:

Een salesanalyse uit te voeren en daarmee de basis te leggen voor de implementatie van salesplannen en accountplannen. Verder leer je social selling toe te passen in de praktijk en financiële cijfers te begrijpen en te berekenen. 

Doelgroep

Deze cursus op hbo-niveau is bedoeld voor werkende professionals die stappen willen maken in het vakgebied sales.

Cursusdagen

De cursus start in september 2023. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 – 22.00 uur of op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten

Het college- en examengeld bedraagt € 1400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 100.

Toelating

De cursus Salesmanagement is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van Marketing is een vereiste.

Tijdsinvestering

De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 15-20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke vragen
Victor Klop, cursusverantwoordelijke
v.klop2@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem telefonisch contact op
020 523 6088

Wil je nog verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk eens onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Salesmanagement Analyse is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar Commerciële Economie Deeltijd

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Salesmanagement Analyse? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.