Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

De cursus in het kort

Internal Control Systems & SAP is een belangrijk onderdeel van een organisatie. Het zorgt ervoor dat de interne beheersing een proces is, gericht op het verkrijgen van zekerheid in het bereiken van zakelijke doelstellingen. De cursus Internal Control Systems & SAP geeft je inzicht in de verschillende processen, informatie- en goederenstromen die zich binnen een bedrijf of organisatie afspelen.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Naast theorie over logistiek, Internal Control Systems en Enterprise Resource Planning (ERP) ga je aan de slag met SAP. Dit programma helpt je jouw bedrijf te beschermen door continue controle en toezicht. Je leert hoe je ERP-opdrachten in SAP uitvoert waarbij je gebruik maakt van een SAP-database.

Leerdoelen
  • De consequenties van strategische keuzes vertalen naar aanpassingen in de Internal Control Systems.
  • Een opdracht formuleren voor uitbreiding of aanpassing van het systeem, op basis van managementinformatie.
  • Een kosten-batenanalyse maken bij outsourcing van een managementinformatiesysteem.
  • Het beschrijven van bedrijfsprocessen, de vereisten van managementinformatie en de weerslag hiervan op de inrichting van de administratie. Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, maak je een tentamen en schrijf je een adviesrapport voor het management. Deze cursus helpt bij het bereiken van doelstellingen in de volgende categorieën: Strategische objectieven (Strategic) Effectieve en efficiënte bedrijfsprocessen (Operations) Betrouwbare (financiële) informatieverzorging (Reporting) Naleving van relevante wet- en regelgeving (Compliance)

Doelgroep

De cursus is voor professionals op hbo-niveau die beter willen worden in administratieve processen en interne beheersing. Een basiskennis van boekhouden en het maken van eenvoudige bedrijfseconomische berekeningen is nodig.

Cursusdagen

De avondopleiding start op dinsdag 8 februari 2022, de dagopleiding op zaterdag 12 februari 2022. De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken.

Kosten

Het college- en examengeld is € 2.800. Je betaalt ongeveer € 250,- voor studieboeken.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma en enige jaren werkervaring. Je vraagt goedkeuring aan voor toelating bij de programmamanager van Finance & Control Deeltijd via contractonderwijs.fbe@hva.nl.

Tijdsinvestering

Per blok volg je 7 weken college. De overige weken per blok gebruik je voor het maken van toetsen, het inleveren opdrachten en feedback.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert de cursus op?

  • HvA-certificaat hbo-niveau.
  • Eersteklas vakkennis, direct toepasbaar.
  • Zichtbaar impact in je huidige werk.
  • Sterke professionele competenties.
  • Sterk community netwerk.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke vragen
Amar Jagesar, cursusverantwoordelijke
a.jagesar@hva.nl(opent in nieuw venster)
Telefonisch contact opnemen
020 523 6088(opent in nieuw venster)

Wil je nog verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Wil je niet alleen een SAP opleiding volgen, maar ook een waardevol hbo-diploma halen? Ga dan voor de deeltijd bacheloropleiding Finance & Control. De onderwerpen SAP en interne controle zijn onderdeel van het studieprogramma. Heb je de HvA-cursus Internal Control Systems & SAP al succesvol afgerond? Dan krijg je bij de deeltijdopleiding een vrijstelling voor deze studieonderdelen.

Ga naar Finance & Control

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Internal Control Systems & SAP? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)