Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

Werkgever vinden

Op deze pagina vind je informatie over het vinden van een werkgever en een overzicht van de schoolbesturen die hebben aangegeven dat belangstellenden voor een baan als zij-instromer in het voortgezet onderwijs/mbo contact op kunnen nemen.

Als zij-instromer ben je verplicht om tenminste 8 uur per week als leraar voor de klas te staan in het schoolvak waarvoor je je bevoegdheid wilt halen. Het is mogelijk om dit uit te breiden. Je maakt hierover zelf afspraken met de werkgever, de HvA speelt hierin geen actieve rol.

Je kunt zelf een school zoeken waar je aan de slag gaat als zij-instromer. De school hoeft hiervoor niet verbonden te zijn aan de HvA. Dat kan bijvoorbeeld via een open sollicitatie of via een vacature op www.meesterbaan.nl(opent in nieuw venster) (de vacaturebank voor het onderwijs).

Regionale samenwerkingsverbanden

Hieronder vind je de lijst van regionale samenwerkingsverbanden van enkele schoolbesturen met wie de HvA samenwerkt, met websites, contactformulieren en e-mailadressen. De gemeente Amsterdam heeft een speciale site voor wie een baan in het onderwijs zoekt, Liever voor de klas(opent in nieuw venster).