Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

STAP-budget

Hier vind je meer informatie over het aanvragen van STAP-budget.

Heb je belangstelling om met behulp van het STAP-budget tegemoetkoming in studiekosten aan te vragen? Meld je dan aan voor de januarigroep 2023. Vanaf dan is het mogelijk het STAP-budget voor deze opleiding te benutten. De cursusdata voor de januarigroep 2023 volgen. 

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget heb je een STAP Aanmeld Bewijs (SAB) nodig waarmee je de subsidie aan kunt vragen. De HvA kan het SAB pas afgeven als je toelaatbaar bent. Dit komt er concreet op neer dat legitimatie en diploma in ons bezit zijn, je stage- of werkplek geregeld is en de intake positief is afgerond. Je kunt het SAB aanvragen bij onderwijsbureau-foo@hva.nl

Let op: de intake alleen kan plaats vinden als aan de andere voorwaarden is voldaan. Houdt er rekening mee dat de subsidie heel snel na openstelling van een ronde al vergeven is en je geen kans meer maakt. 

Je kunt gebruik maken van 2 subsidierondes: september en november 2022. Voor de subsidieronde van september 2022 dient je inschrijving op 25 augustus 2022 rond te zijn. Voor de subsidieronde van november 2022 is de deadline 25 oktober 2022. We raden je dan ook aan om vroegtijdig je werk- of stageplek te regelen. 

Voor meer informatie over STAP, zie www.hva.nl/stap en www.uwv.nl/stap.