Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

De cursus in het kort

Migranten komen naar Nederland voor werk, studie, asiel of gezinshereniging. Zowel volwassen als middelbare scholieren hebben behoefte aan het leren van Nederlands. Na de post-hbo opleiding docent NT2 voor bevoegden kan jij hiermee aan de slag! Hoewel er in Nederland geen bevoegdheid NT2 bestaat, is erkend dat NT2 ‘een vak apart’ is. Daarom werkt de HvA, in opdracht van de BVNT2, met hogescholen en universiteiten samen om jou het beste hierin te kunnen bieden.

Schrijf je in
docent geeft les aan kinderen

Programma

De inhoud van de opleiding bestaat uit het maken van een dossier, diverse bijeenkomsten en een praktijkgedeelte met stage. De opleiding is duaal van karakter; leren en werken worden gecombineerd. Op basis van de competenties voor de NT2-docent maak je een aantal opdrachten.

Onderdelen
  • Dossiervorming: je maakt praktijkopdrachten
  • Bijeenkomsten: hier bespreken we de theorie en wisselen we ervaringen uit
  • Praktijkdeel: combinatie van leren en werken
  • Voortgangsgesprek/eindgesprek
  • Logboek: verzamelen van reflecties
Meer informatie

Doelgroep

Je bent een aankomend NT2-docent zonder lesbevoegdheid. Heb je wel een lesbevoegdheid? Meld je dan aan op cursuspagina voor Docent NT2 voor bevoegden via de link hieronder.

Bevoegd? Meld je dan hier aan

Cursusdagen

De groep start op 11 januari 2023 en de lesdag is woensdag. Op dit moment is de groep die in september 2022 start vol. Je kunt je wel al aanmelden voor de januarigroep 2023.

Meer informatie

Kosten

De kosten bedragen € 3.730 voor 25 bijeenkomsten op de HvA. Dit bedrag is exclusief aan te schaffen boeken en inclusief overig studiemateriaal. Je kunt voor deze opleiding STAP-budget aanvragen.

Meer over STAP-budget

Toelating

Een officiële afgeronde hbo-opleiding en een stage- of werkplek NT2 waar je minimaal 6 uur per week stage loopt of werkt.

Tijdsinvestering

De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 25 bijeenkomsten van 4 uur. De studielast per week bedraagt gemiddeld 20 uur.

Meer informatie

Groepsgrootte

Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.