Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

De cursus in het kort

Migranten komen naar Nederland voor werk, studie, asiel of gezinshereniging. Zowel volwassen als middelbare scholieren hebben behoefte aan het leren van Nederlands. Na de post-hbo opleiding docent NT2 voor onbevoegden kan jij hiermee aan de slag! Hoewel er in Nederland geen bevoegdheid NT2 bestaat, is erkend dat NT2 ‘een vak apart’ is. Daarom werkt de HvA, in opdracht van de BVNT2, met hogescholen en universiteiten samen om jou het beste hierin te kunnen bieden.

Schrijf je in
docent geeft les aan kinderen

Programma

De inhoud van de opleiding bestaat uit het maken van een dossier, diverse bijeenkomsten en een praktijkgedeelte met stage. De opleiding is duaal van karakter; leren en werken worden gecombineerd. Op basis van de competenties voor de NT2-docent maak je een aantal opdrachten.

Onderdelen
  • Dossiervorming: je maakt praktijkopdrachten
  • Bijeenkomsten: hier bespreken we de theorie en wisselen we ervaringen uit
  • Praktijkdeel: combinatie van leren en werken
  • Voortgangsgesprek/eindgesprek
  • Logboek: verzamelen van reflecties
Meer informatie

Doelgroep

Je bent een aankomend NT2-docent zonder lesbevoegdheid. Heb je wel een lesbevoegdheid? Meld je dan aan op cursuspagina voor Docent NT2 voor bevoegden via de link hieronder.

Bevoegd? Meld je dan hier aan

Cursusdagen

De groep start op 11 januari 2023 en de lesdag is woensdag. Op dit moment is de groep die in september 2022 start vol. Je kunt je wel al aanmelden voor de januarigroep 2023.

Meer informatie

Kosten

De kosten bedragen € 3.730 voor 25 bijeenkomsten op de HvA. Dit bedrag is exclusief aan te schaffen boeken en inclusief overig studiemateriaal. Je kunt voor deze opleiding STAP-budget aanvragen.

Meer over STAP-budget

Toelating

Nadat je hebt aangemeld met het aanmeldformulier ontvang je een reactie. Daarna volgen 2 acties: Je meldt je stage- of werkplek NT2 en je voert een intakegesprek.

Meer informatie

Tijdsinvestering

De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 25 bijeenkomsten van 4 uur. De studielast per week bedraagt gemiddeld 20 uur.

Meer informatie

Groepsgrootte

Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met cursuscoördinator Tinke Bunnik
c.a.bunnik@hva.nl(opent in nieuw venster)
06-2115 56 78(opent in nieuw venster)
Neem voor vragen over de procedure en inschrijving contact op met Sandra van der Helm
Onderwijsbureau-foo@hva.nl(opent in nieuw venster)