Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingsprocedure

Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor de post-hbo opleiding NT2 voor bevoegden! Hier vind je informatie over de toelating.

Toelating

Nadat je hebt aangemeld met het aanmeldformulier ontvang je een reactie. Daarna volgen 2 acties:

  1.  Je meldt je stage- of werkplek NT2, indien je dit nog niet bij aanmelding hebt kunnen doen omdat je toen nog geen stage- of werkplek had.

    Let op: Je komt alléén in aanmerking voor een intakegesprek als je een stage- of werkplek NT2 hebt waar je minimaal 6 uur per week stageloopt of werkt. De stage- of werkplek moet voor de instroom van oktober 2023 uiterlijk 20 juni 2023 rond zijn. Als je STAP-subsidie wilt aanvragen, houd dan rekening met de deadline die daarvoor geldt. Lees meer over de kosten en STAP-subsidie. Deze deadline is ook van toepassing voor het doorgeven van je stage- of werkplek.

    Je start 9 oktober 2023. Je kunt binnen 2 maanden vóór de start van de opleiding nog kosteloos annuleren. Dat betekent dat de uiterste datum voor kosteloze uitschrijving ná het voldoen aan alle voorwaarden 9 augustus 2023 is.
     
  2.  Je voert het intakegesprek. Het doel van het intakegesprek is het bespreken van jouw specifieke situatie en je werk- of stageplek in relatie tot de opleiding. Uiteraard heb je nog de gelegenheid je vragen te stellen. Het intakegesprek kan een negatief advies opleveren. In dat geval kun je de inschrijving kosteloos annuleren.

Het voortijdig stoppen met de opleiding betekent in geen geval dat je aanspraak kunt maken op restitutie van het inschrijfgeld. In uitzonderlijke gevallen kan van deze regel worden afgeweken in overleg met de opleidingscoördinator.