Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Met deze basistraining voor veldassessoren PDG-traject rusten we je toe voor de rol van veldassessor. Als een zij-instromende docent het PDG-traject volgt, dan vragen wij het ROC een geschoolde veldassessor te leveren. In samenwerking met een opleidingsassessor van de HvA neemt de veldassessor van het ROC het assessment af waarmee de opleiding wordt afgerond. Na het volgen van deze training kan jij deze taak op je nemen!

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)
student maakt aantekeningen aan tafel in de klas

Programma

Om en bekwaam veldassessor te worden, oefen je met het toepassen van assessorencompetenties en het werken met de beoordelingscriteria. Er komen diverse thema's aan bod zoals het assessorcompetentieprofiel en verschillende typen assessments. Je leert over het beoordelen van een portfolio, op welke wijze je bevindingen observeert en vastlegt, en hoe je dit mondeling terugkoppelt aan de assessment-kandidaat. We bespreken verschillende methodieken zoals de LSD-techniek en het voeren van een criterium gericht interview via de STARRT-methodiek.

Wat je nog meer moet weten
  • Bij voldoende aanwezigheid (80%) en actieve deelname aan de trainingen ontvang je een bewijs van deelname. 
  • Ben je al een opgeleide veldassessor? Dan is er een 1-daagse training voor opgeleide veldassessoren die zich willen inwerken als PDG-assessor.
  • Uitgebreide informatie over het PDG-traject kun je nalezen op de cursuspagina over het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Doelgroep

Je bent een docent met minimaal 3 jaar leservaring en beschikt over een lesbevoegdheid of een aan het PDG gelijkgestelde verklaring van didactische bekwaamheid. Je bent beschikbaar om een paar assessments per jaar af te nemen.

Cursusdagen

Dagdeel 1: 2 februari, dagdeel 2: 16 februari, dagdeel 3: 9 maart, dagdeel 4: 30 maart en dagdeel 5: 13 april

Kosten

Een indicatie van de kosten bedragen € 1.595,- per persoon.

Toelating

Je beschikt over een lesbevoegdheid of aan het PDG gelijkgestelde verklaring van didactische bekwaamheid.

Tijdsinvestering

De training heeft een omvang van 35 uur en omvat 5 dagdelen, ca. 15 uur zelfstudie plus een aantal uur voor verwerkingsopdrachten.

Groepsgrootte

De trainingsgroep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers en gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Dit besluit wordt uiterlijk een maand voor de startdatum genomen. Een training op maat is mogelijk bij een minimum van 8 deelnemers.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Neem contact op met trainer Jacqueline Brobbel
j.j.brobbel@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem voor overige vragen contact op met het Onderwijsbureau
onderwijsbureau-foo@hva.nl(opent in nieuw venster)
020-599 55 63(opent in nieuw venster)