Hogeschool van Amsterdam
 

Building Information Management and Modelling (BIM)

Ben je een bouwprofessional? Wil je meer leren over BIM? En heb je minimaal een online Revit-basis cursus gevolgd? Meld je dan aan voor de masterclass BIM op 2, 3, 9, 10, 16 en 17 september 2019. In zes dagen leer je hoe je BIM succesvol toepast.

Bij een bouwproces zijn veel verschillende partijen betrokken. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is altijd in beweging. De grote hoeveelheid projectgegevens, betrokkenen én dynamiek zorgen voor een grote kans op faalkosten.

BIM biedt de oplossing. Het BIM-model is een 3D-gebouwmodel. Het model bevat alle relevante informatie over het gebouw tijdens de gehele levenscyclus. De gebruikers weten van elkaar wat er gebeurt. Dat maakt het BIM-model een betrouwbare basis voor het nemen van bouwbesluiten. De informatie is altijd actueel én beschikbaar.

Leer succesvol zijn met BIM

Voor een goede uitvoering van BIM heb je specialistische kennis nodig. In de praktijk worstelen bedrijven daar nog mee.

De HvA heeft de kennis in huis om deze bedrijven te helpen. Onze docenten combineren lesgeven met een functie in het bedrijfsleven. Ze werken aan BIM-projecten of geven BIM-trainingen. We werken ook samen met Northumbria University. Deze Engelse universiteit leidt BIM-professionals op en doet wereldwijd onderzoek naar BIM-problematiek.

De masterclass bied je de kans om te leren van praktijkproblemen. Je kunt ook zelf een case inbrengen. In zes dagen leer je wat ervoor nodig is om succesvol te zijn met BIM.

Logo Northumbria University
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 26 juni 2019