Zij-instroom in Beroep - leraar basisonderwijs

Je wordt eigenlijk steeds enthousiaster van het idee: voor de klas staan. Je eigen klas. En werk doen dat écht betekenis heeft. Denk je maar ‘ns in, als leraar in het basisonderwijs speel je een onvergetelijke rol in het leven van kinderen. Je bent betrokken bij het dagelijks leven én bij maatschappelijke vraagstukken. Misschien is dit wel het moment om het gewoon te gaan doen. Want nu kan het helemaal op jouw manier en met hele gunstige voorwaarden.

Het is een hele mond vol: Zij-instroom in Beroep-traject (ZiB). Kortweg komt het erop neer dat je vanaf dag één aan het werk gaat in het basisonderwijs. Je loopt dus geen stage, maar bent echt in dienst, met salaris. Ondertussen haal je je bevoegdheid, binnen maximaal twee jaar. Daarvoor ga je een dag per week naar de HvA.

Deze opleiding is bedoeld voor -de naam zegt het al- Zij-instromers. Mensen die al een hbo- of universitaire studie hebben afgerond en er nu voor kiezen om de switch te maken. Om te kijken of deze opleiding bij je past moet je een geschiktheidsonderzoek doen. Heb je een positieve beoordeling, dan ontvang je een geschiktheidsverklaring en kun je je aanmelden.

Je weet, er is een lerarentekort. Zeker in Amsterdam. De gemeente wil mensen zoals jij dan ook graag enthousiast maken over dit Zij-instroom traject. Daarom zijn er subsidies beschikbaar en kun je gebruik maken gunstige maatregelen op het gebied van wonen, reiskosten en parkeren. Speciaal voor zij-instromers is er ook een loket opgezet waar alle kennis en ervaring van de stad op het gebied van Zij-instromen in het Amsterdamse basisonderwijs is samengebracht. Meer hierover lees je op de site van 1Loket .

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 24 december 2021