Hogeschool van Amsterdam

Schoolbesturen

Op deze pagina vindt u een overzicht van de schoolbesturen waarmee de Pabo HvA samenwerkt bij de Zij-instroom in Beroeptrajecten en die hebben aangegeven dat belangstellenden voor dit traject contact op kunnen nemen.

Zij-instromen in Amsterdam: 1loket

Wil je als zij-instromer in Amsterdam werken? Dan ben je welkom bij 1loket, dat is het centrale aanmeldpunt voor alle zij-instromers in Amsterdam. Vandaaruit kun je in aanmerking komen voor het stedelijke traject. Dat biedt unieke voordelen, een intermediair ondersteunt je praktisch bij het traject en je krijgt extra begeleiding van een ervaren coach uit de stedelijke pool. En als extra bonus sta je voor een Amsterdamse klas. Dat is het leukste dat er is; nergens vind je zoveel diversiteit, afwisseling en verschillende scholen met alle typen onderwijs. Er is altijd een school die bij jou past.

Stedelijk opleiden

In Amsterdam leiden de scholen samen op voor de stad, dit hebben de schoolbesturen en de gemeente Amsterdam zo afgesproken in het noodplan lerarentekort. Dit bevat een groot aantal maatregelen om het lerarentekort in de stad terug te dringen, het integrale zij-instroomtraject is er een van.
Scholen die extra ruimte hebben leiden zij-instromers op voor scholen die dat door het lerarentekort niet hebben. Voor zij-instromers is een kwalitatief sterk zij-instroomtraject ontwikkeld met extra begeleiding. Om zij-instromers helder en eenduidig te informeren, is 1loket opgezet. Alle kennis en ervaring van de stad op het gebied van zij-instromen is samengebracht. Zo investeren we samen in gemotiveerde leerkrachten voor de toekomst.

Kijk voor informatie over zijinstromen in Amsterdam op:
1Loket voor zij-instromers in het Amsterdamse basisonderwijs - Liever voor de klas
Aanmelden gaat via: Persoonlijk advies - Liever voor de klas

Zijinstromen buiten Amsterdam

Wil je als zij-instromer buiten Amsterdam werken dan kan dat natuurlijk ook. Je zoekt dan zelf een schoolbestuur buiten Amsterdam waar je aan de slag kunt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ter ondersteuning vind je hieronder de gegevens van enkele schoolbesturen waarmee de Pabo HvA samenwerkt bij de Zij-instroom in Beroeptrajecten en die hebben aangegeven dat belangstellenden voor dit traject contact op kunnen nemen.

Amstelwijs is een stichting voor openbaar primair onderwijs en bestaat uit 11 basisscholen in Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Nes aan de Amstel. Niels Poland is de contactpersoon voor zij-instromers: n.poland@amstelwijs.nl

Zaan Primair biedt openbaar primair onderwijs aan op 28 scholen in de Zaanstreek. Voor informatie over het zij-instroomtraject bij Zaan Primair kan je per email contact opnemen: l.vet@zaanprimair.nl.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 25 maart 2021