Hogeschool van Amsterdam

Studielast

Het Zij-instroom in Beroeptraject is een intensief traject waarin u het zelfstandig werken als leraar in het basisonderwijs combineert met een opleiding.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Opleiding

Het basisstudieprogramma bestaat uit 24 studieonderdelen en 74 studiepunten. Eén studiepunt komt overeen met 28 studiebelastingsuren. De studieonderdelen uit het basisstudieprogramma worden verspreid over een periode van twee jaar aangeboden. Elk studieonderdeel bestaat uit twaalf lessen van 100 minuten. Het onderwijs wordt aangeboden per semester: september-januari en februari-juli. Als u het traject in twee jaar wilt afronden volgt u doorgaans vijf tot zeven studieonderdelen tegelijkertijd. De gemiddelde studielast is 24 uur per week, dat is naast het werk als leraar in het basisonderwijs.

Werkplek

Naast de tijd die er nodig is voor de studie heeft u een aanstelling als onbevoegd leraar basisonderwijs en bent u dus werkzaam als leraar in het basisonderwijs. U dient minimaal één dag per week zelfstandig als leraar basisonderwijs te werken. De opleiding adviseert maximaal twee dagen per week als leraar te werken zodat u daarnaast voldoende tijd heeft voor de studie.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 12 september 2020