Kosten

De kosten voor het opleidingstraject bestaan uit verschillende onderdelen en worden vastgelegd in de tripartiete overeenkomst tussen jou, je school en de Pabo HvA.

Als je gaat werken op één van de Opleidingsscholen van de HvA, dan zijn de totale kosten van het opleidingstraject Zij-instroom in Beroep € 10.310,- Deze kosten zijn als volgt opgebouwd:

Scholingskosten opleidingsscholen:

Studieprogramma ZiB Pabo HvA € 9.290
Begeleiding portfolio € 0
Begeleiding beoordeling LiO-stage € 0
Landelijke Kennis Toets € 500
Coördinatie & afstemming ZiB scholingstraject HvA € 520
Totale scholingskosten € 10.310

Ga je werken op een basisschool die niet als opleidingsschool verbonden is aan de Hogeschool van Amsterdam, dan zijn er extra kosten aan het opleidingstraject verbonden.

Scholingskosten niet-opleidingsscholen

Studieprogramma ZiB Pabo HvA € 9.290
Begeleiding portfolio € 1.040
Begeleiding beoordeling LiO stages € 2.080
Landelijke Kennis Toets € 500
Coördinatie & afstemming ZiB scholingstraject HvA € 520
Totale scholingskosten € 13.340

Houd ook rekening met kosten voor boeken en (studie)benodigdheden.

Subsidie

De overheid geeft subsidie aan Zij-instromers in het basisonderwijs. Je opleiding, begeleiding op de werkplek en het bekwaamheidsonderzoek kunnen worden vergoed. Jouw werkgever (de school dus) vraagt deze subsidie aan. Op de website van DUO vind je meer informatie hierover deze subsidie.

Vaststelling tarieven

Jaarlijks worden de tarieven van het geschiktheidsonderzoek en het opleidingstraject voor Zij-instroom vastgesteld door het managementteam van de faculteit Onderwijs en Opvoeding (HvA FOO). Deze tarieven worden uiterlijk op 1 juni voorafgaande aan het nieuwe studiejaar dat telkens start op 1 september gepubliceerd op deze website.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 27 oktober 2021