Inhoud en werkwijze

Aanbod losse modules

In de studiegidsen van onze lerarenopleidingen vind je alle modules van het curriculum. Klik op de link hieronder om naar de studiegids van de desbetreffende lerarenopleiding te gaan. Let op: Sommige modules kun je alleen afronden als je een stage of een baan op een school hebt. Weet je welke modules je wilt volgen óf wil je in gesprek met een opleiding om je modules te bepalen? Meld je dan aan en wij brengen je dan in contact met de opleiding met wie je jouw module-inkoop samenstelt.

Je kunt ook losse modules volgen bij de lerarenopleidingen Maatschappijvakken of lerarenopleidingen Talen.

Tentamen

Je volgt het reguliere programma en legt toetsen en eventuele hertentamens af op de tijdstippen die ook voor de reguliere studenten gelden. Je hebt daarbij recht op één herkansing. Is het resultaat van een tentamen een 6 of hoger, dan ontvang je hiervoor een certificaat waarop het cijfer staat vermeld.

Ga je op een later moment alsnog de lerarenopleiding volgen? Dan kun je op grond van dit certificaat bij de examencommissie een vrijstelling aanvragen.

Voor zij-instromers geldt dat ze het certificaat kunnen opnemen in hun portfolio ten behoeve van het geschiktheidsonderzoek. Op basis van het geschiktheidsonderzoek wordt een scholingscontract op maat gemaakt.

Modules eerstegraads lerarenopleidingen

Wil je losse modules volgen bij onze eerstegraads lerarenopleidingen (master)? Kijk dan hier voor het aanbod van onze masteropleidingen en het aanmeldingsproces.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 3 maart 2022