Hogeschool van Amsterdam

Inhoud en werkwijze

In totaal bestaat het traject uit 17 avondcolleges en een stage van 80 uur verdeeld over twee stages. Je volgt om de week een onderwijskundig programma in de avonduren. De avondcolleges vinden om de week plaats op donderdag van 16.30 tot 21.30. De locatie van de colleges is:

Hogeschool van Amsterdam
Wibautstraat 2-4
1091 GM Amsterdam

Je maakt kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en je gaat ook daadwerkelijk naar scholen toe om de geleerde pedagogische en didactische kennis toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe jij jouw vakkennis en ervaring effectief aan de nieuwe generatie kan overdragen.

Na het behalen van het certificaat kan je (via je werkgever) als hybride techniekopleider (gastdocent) door scholen worden ingehuurd. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de volgende generatie technici goed en toekomstbestendig wordt opgeleid en dat jouw toekomstige collega’s over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.

Deelnemers moeten een VOG aanvragen voor hun stage.

Vervolgmogelijkheden

Na het voltooien van het scholingstraject en het behalen van het certificaat is het mogelijk je verder te bekwamen binnen het onderwijs. Het scholingstraject leidt niet tot een tweedegraadsvervoegdheid. Wel heb je bij succesvolle afronding van het scholingstraject 18 studiepunten verdiend en kun je bij de Hogeschool van Amsterdam na toelating vrijstellingen aanvragen voor deze punten bij bijvoorbeeld de opleidingen;

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 6 mei 2021

Bekijk hier het filmpje over het scholingstraject

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien