Hogeschool van Amsterdam
 

Hybride Techniekopleider

Techniek speelt een steeds belangrijkere rol bij het oplossen van maatschappelijke en economische kwesties. Een voorbeeld hiervan is de energietransitie. Of je nu werkt als installatiemonteur, projectleider of werkvoorbereider, jij draagt hier iedere dag aan bij. Samen met alle andere technici werk je aan een slimmer, duurzamer en schoner Nederland.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Maar, terwijl jij als technicus elke dag aan het werk gaat, wordt er een nieuwe generatie klaargestoomd om als jouw collega aan de slag te gaan. Deze generatie verdient het beste onderwijs van de beste docenten.

Helaas is er een tekort aan techniekdocenten op het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) en het mbo (middelbaar beroepsonderwijs).

Wij, partners van de Vakschool Technische Installaties hebben daarom een scholingstraject Hybride Techniekopleider ontwikkeld (voorheen Hybride Vakdocent). We willen de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven overbruggen, en jongeren het beste technisch onderwijs bieden. Zo kunnen zij in de toekomst direct aan de slag als jouw collega en met de juiste skills!

Samenwerking

Het scholingstraject is ontwikkeld in samenwerking met de Vakschool Technische Installaties VTi en de daarbij aangesloten onderwijsinstellingen en brancheorganisaties Wij Techniek, A+O Metalektro, Bouwend Nederland en OOM.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 11 januari 2022

Bekijk hier het filmpje over het scholingstraject

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien