Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Werk je als technicus en wil je daarnaast voor de klas staan in het mbo of vmbo? Kies dan voor het scholingstraject Hybride Techniekopleider. Je krijgt de juiste opleiding om vanuit jouw baan met één been in het werk en met één been in het onderwijs te staan. Mensen die in de praktijk werken, hebben de kennis en ervaring om de nieuwe generatie op te leiden. Je draagt bij aan het overbruggen van de kloof tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en biedt jongeren het beste technisch onderwijs.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)
docent geeft les in techniek

Programma

Je maakt kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en gaat daadwerkelijk naar scholen toe om de geleerde pedagogische en didactische kennis toe te passen. Zo leer je stap voor stap hoe je vakkennis en ervaring effectief overdraagt aan de nieuwe generatie. Na het behalen van je certificaat kun je via je werkgever gastlessen geven op scholen.

Avondcolleges

Je hebt avondcolleges en volgt om de week een onderwijskundig programma in de avonduren. ​​

Stages

Je loopt 2 keer stage op een school. Voor jou een nieuwe uitdaging in de vorm van een verbreding van jouw loopbaan en het overdragen van kennis en kunde. Voor werkgevers de manier om jongeren te boeien, te binden en op een mooie toekomst voor te bereiden.

Doelgroep

Je bent een ervaren en enthousiaste techneut met minimaal een technisch mbo 4-diploma.

Cursusdagen

De cursus voor Hybride Techniekopleider start in oktober 2024. De cursusdata worden binnenkort bekend gemaakt.

Kosten

De definitieve kosten zijn op dit moment nog niet bekend, maar ze zullen ongeveer € 3.600,- bedragen.

Meer informatie over subsidies

Toelating

Je hebt een technisch mbo 4-diploma nodig voor deelname aan dit scholingstraject. Daarnaast moet je een VOG aanvragen voor de stage. Ben je niet in het bezit van een mbo 4-diploma? Neem dan contact op met de trajectcoördinator.

Tijdsinvestering

Het scholingstraject duurt 10 maanden met in totaal 18 studiepunten, verdeeld over 1 jaar. Je volgt 17 avondcolleges en daarnaast loop je 80 uur stage, verdeeld over 2 stages.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit minimaal 15 deelnemers.

Waarom deze cursus

Docent geeft cursus
  • Er wordt een nieuwe generatie klaargestoomd om als jouw collega aan de slag te gaan. Deze generatie verdient het beste onderwijs van de beste docenten uit het werkveld.
  • Het traject is ontwikkeld samen met de Vakschool Technische Installaties VTi en de daarbij aangesloten onderwijsinstellingen en brancheorganisaties: Wij Techniek, A+O Metalektro, Bouwend Nederland en OOM.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Neem contact op met de cursuscoördinator Jos Schrama
g.j.schrama@hva.nl(opent in nieuw venster)
06-5029 05 44(opent in nieuw venster)

Verder studeren

cursisten tijdens les in klaslokaal

Na het voltooien van het scholingstraject en het behalen van het certificaat is het mogelijk je verder te bekwamen binnen het onderwijs. Het scholingstraject leidt niet tot een tweedegraadvbevoegdheid. Wel heb je bij succesvolle afronding van het scholingstraject 18 studiepunten verdiend en kun je bij de Hogeschool van Amsterdam na toelating vrijstellingen aanvragen voor deze punten bij bijvoorbeeld de opleidingen Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs en Leraar Technisch Beroepsonderwijs.

Ga naar alle opleidingen