Werkgever vinden?

Op deze pagina vindt u informatie over het vinden van een werkgever en een overzicht van de schoolbesturen die hebben aangegeven dat belangstellenden voor een baan als zij-instromer in het voortgezet onderwijs/mbo contact op kunnen nemen.

Als zij-instromer bent u verplicht om tenminste 8 uur per week als leraar voor de klas te staan in het schoolvak waarvoor u uw bevoegdheid wilt halen. Het is mogelijk om dit uit te breiden. U maakt hierover zelf afspraken met de werkgever, de HvA speelt hierin geen actieve rol.

U kunt zelf een school zoeken waar u aan de slag kunt als zij-instromer. De school hoeft hiervoor niet verbonden te zijn aan de HvA. Dat kan bijvoorbeeld via een open sollicitatie of via een vacature op www.meesterbaan.nl (de vacaturebank voor het onderwijs).

Regionale samenwerkingsverbanden

Hieronder vindt u de lijst van regionale samenwerkingsverbanden van enkele schoolbesturen met wie de HvA samenwerkt, met websites, contactformulieren en e-mailadressen. De gemeente Amsterdam heeft een speciale site voor wie een baan in het onderwijs zoekt, Liever voor de klas.

25 mei 2022