Geschiktheidsonderzoek Zij-instroom in Beroep (ZiB) traject voortgezet onderwijs

Wilt u aan de slag in een van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wilt u een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Word dan leraar in het voortgezet onderwijs. Daarmee staat u aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en bent u betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als u wordt opgeleid in Amsterdam.

Het geschiktheidsonderzoek dient u te doen, voordat u begint met het Zij-instroom in Beroeptraject.

Het Zij-instroom in Beroep traject is een scholingstraject voor hbo- en wo-afgestudeerden waarmee u in maximaal twee jaar de bevoegdheid voor tweedegraadsleraar behaalt. U kunt deelnemen aan dit traject als u een baan heeft (of zicht hebt op een baan) als onbevoegd leraar in het voortgezet onderwijs.

Met het geschiktheidsonderzoek kunt u toegelaten worden tot het ZiB-traject. Na een positieve beoordeling ontvangt u een geschiktheidsverklaring. U kiest vervolgens een hogeschool waar u het opleidingstraject volgt. Voorafgaande aan het Zij-instroom in Beroeptraject wordt een persoonlijke scholings- en begeleidingsovereenkomst opgesteld.

Op deze website informeren wij u over het geschiktheidsonderzoek voor het Zij-instroom in Beroeptraject dat wordt afgenomen door het assessmentbureau zij-instroom in beroep van de HvA. Voor meer informatie over het scholingstraject dat de HvA aanbiedt voor de tweedegraadslerarenopleidingen vindt u hier.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 24 december 2021