Hogeschool van Amsterdam

Wie zijn wij

Team Leergang Psychologie van de Studiekiezer

Kruithof, Koster, Wiersema, Oudega, Maissan (vlnr -achterste rij) en Ebbinge, Veerman, Gross (vlnr - voorste rij)

Ik ben Hendrikje Veerman. Naast het ontwerpen en uitvoeren van de Leergang en de minor 'Psychologie van studiekeuze en loopbaanbegeleiding', ondersteun ik studenten die extra hulp nodig hebben. Mijn ervaring bij de studiekeuzetrajecten van de UvA en de HvA leerde me dat we goud in handen hebben met onze kennis, instrumenten en ervaring. Dat deel ik graag met mensen in de praktijk. Naast het individueel en groepsgewijs coachen van studenten leid ik studiekeuzecoaches op. Ook werk ik als zelfstandig loopbaanadviseur.

Mijn naam is Japke Ebbinge, sociaal psycholoog. In al mijn werkzaamheden help ik mensen hun krachten en talenten te zien en uit te bouwen zodat ze hun volle potentie kunnen leven. Naast de Leergang en de minoren 'Psychologie van studiekeuze en loopbaanbegeleiding' en 'Docent als coach' werk ik als zelfstandig loopbaanbegeleider. Mijn werkwijze is gericht op het vergroten van de autonomie vanuit de hier en nu. Daarbij gebruik ik systemischwerken, oplossingsgerichtwerken, ACT, Transactionele Analyse en de psychologie van het lichaam.

Ik ben Franz Maissan. Mensen en organisaties helpen ontwikkelen en groeien is de rode draad in mijn loopbaan. Naast docent ‘Arbeids- en organisatiepsychologie’ werk ik als trainer bij diverse (post) HBO-opleidingen. Ook run ik sinds 1996 mijn bedrijf dat gericht is op organisatie- en loopbaanadvies. Ik zet het vakgebied graag op de kaart door actief bij te dragen aan diverse beroepsorganisaties en accreditatieorganen. Ik geloof in een concrete, praktische en doelgerichte aanpak, zonder bezinning en bezieling uit het oog te verliezen.

Hadassa Kruithof en Michiel Oudega geven de verdiepende specialisatie ‘Acceptance and commitment therapy’. Beiden werken als docent en onderzoeker in de minor ‘Psychologie van Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding’. Door hun ruime ervaring in loopbaanbegeleiding zien ze de kansen en toegevoegde waarde van het toepassen van ACT. Zo hebben zij een studiekeuzetraject ontwikkeld en uitgevoerd voor de dienst studentzaken van de HvA. Onlangs ontwikkelden ze een blended begeleidingstool, op basis van ACT, voor langstuderende studenten.

Mijn naam is Tali Gross. Naast het docentschap werk ik zelfstandig als (loopbaan)coach. Wat mij vooral inspireert is mensen in contact brengen met hun essentie, kracht of kwetsbaarheid. Door stil te staan bij blokkades en hier grip op te krijgen kan iemands natuurlijke stroom het weer overnemen en komt persoonlijke wijsheid naar boven. Daardoor ervaart men vaak zelf de oplossing, energie of ruimte om een nieuwe beweging in te zetten. In de Leergang deel ik graag mijn ervaring en kennis uit de praktijk om vol vertrouwen anderen te begeleiden in hun groeiproces.

Ik ben Anne Koster, opgeleid tot psycholoog, coach en trainer. Tijdens het geven van trainingen haal ik plezier uit het stimuleren en ontwikkelen van mensen. Hiernaast zet ik mijn expertise in bij de Leergang en de minor 'Psychologie van studiekeuze en loopbaanbegeleiding'. Het maken van (loopbaan)keuzes en de psychologie daarachter vind ik interessant en graag begeleid ik studenten en cursisten die ofwel in deze fase zitten, of zich als professional willen ontwikkelen. Leren van en met elkaar inspireert me, en ik kijk er naar uit daaraan te kunnen bijdragen.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 1 juli 2019