Hogeschool van Amsterdam

Meer informatie

Heb je nog vragen? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen hieronder. Mocht je het antwoord niet vinden, neem dan gerust contact op.

Je mag 2 van de 9 masterclasses missen. Voor het certificaat moeten de opdrachten van die gemiste masterclasses wel gemaakt en verwerkt worden in je portfolio. Omdat we graag de kwaliteit van het onderwijs hoog willen houden, is het helaas niet mogelijk om de gemiste masterclasses bij een andere groep in te halen.

Het is voor de aansluiting van de leergang van belang dat je werkzaam bent met jongeren en te maken hebt met keuzeprocessen in hun studiemogelijkheden. Tijdens de leergang ga je aan de slag met het verbeteren van gesprekstechnieken en werk je met casussen uit je praktijk. Het is van belang dat in je huidige werk raakvlakken hebt met dit thema.

Het is mogelijk om losse modules te volgen maar alleen als de groepsgrootte dit toelaat. Dit gaat op aanvraag. Vul het inschrijfformulier in en vink aan welke module je wilt volgen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

Voor de leergang gebruiken we ‘Loopbaandilemma’s’ van Wouter Reynaert en Rupert Spijkerman en ‘Coachen als professie’ van Ien van der Pol. Per masterclass wordt er uit deze boeken veel literatuur aangehaald. Er wordt van je verwacht dat je deze boeken zelf aanschaft.

Resultaten van jouw deelname aan de leergang brengen jou:

  • Verdieping en versteviging in het ambacht van loopbaanbegeleider op het niveau van wetenschappelijke psychologische kennis, instrumenten gebruik en coaching vaardigheden
  • Integratie van kennis, instrumenten en vaardigheden op de eigen werkplek
  • Weten hoe je optimaal kunt aansluiten op jouw doelgroep en hierbij ‘jezelf als instrument’ kunt inzetten
  • Je ontwikkelt jouw eigen authenticiteit als loopbaancoach
  • Weten hoe je het zelfsturend vermogen bij de ander kunt aanspreken en ontwikkelen
  • Rijke input om je LOB-programma in scholen mee te versterken en het docententeam te ondersteunen in materialen en vaardigheden
  • Rijke input om je zelfstandige praktijk vorm te geven
  • Een opstap naar mogelijke BKA-registratie
  • Een groot netwerk van loopbaanbegeleiders in het Land

Locatie

In verband met de maatregelen rondom Corona kunnen er mogelijk wijzigingen plaatsvinden in locatie, tijdstip van de lessen en in het contactonderwijs. Fysieke lessen van de leergang zullen waarschijnlijk plaats vinden op een externe locatie in Amsterdam. We informeren hierover zoveel mogelijk via de site. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Lessen vinden plaats op een externe locatie, doordat het onderwijs vanwege Corona niet plaats kan vinden op de Amstelcampus

Bereikbaarheid

Het Mirror Centre bevindt zich op loopafstand van NS station Amsterdam Muiderpoort en is met het OV goed bereikbaar. Het is gelegen aan het Muiderpoort Station, waar iedere 5 minuten treinen af en aan rijden. Vanaf Amsterdam Centraal is dit 5 minuten, dus je bent er zo! Daarnaast kan er in de omgeving geparkeerd worden.

Regeling Bescherming Persoonsgegevens

Leven Lang Ontwikkelen FMR werkt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dit houdt in dat persoonlijke gegevens van cursisten niet zonder toestemming aan derden worden verstrekt. Voor meer informatie over persoonsgegevens en privacybeleid, zie College Bescherming Persoonsgegevens .

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 8 december 2020