Hogeschool van Amsterdam
 

Kennis en Wetenschap (op aanvraag)

Je vak verandert continu. Dit daagt jou, de verpleegkundige, uit tot het blijven ontwikkelen van kennis en vaardigheden. De cursus Kennis en Wetenschap 2019 leert je om volgens de laatste inzichten te redeneren, reflecteren, informatie te vinden, resultaten te beoordelen op betrouwbaarheid en mate van toepassing.

Voor wie?

Je bent toelaatbaar tot deze scholing als je:
► een verpleegkundige bent volgens Wet BIG;
► voor 2016 afgestudeerd bent aan een opleiding verpleegkunde.
► een mbo-verpleegkundige bent die een HBO-V traject overweegt.

Programma

Bij Kennis en Wetenschap draait om actuele kennis over Evidence Based Practice, klinisch redeneren, professionele reflectie, leiderschap en kwaliteitszorg. In werkgroepen leer je door instructie, discussie, presentatie en toepassing. Je ontwikkelt competenties gericht op cliënt-gerichte zorg, Evidenced Based Practice (EBP) en professionaliteit. Het programma bestaat uit verschillende vakken en wordt in zes dagen aangeboden.

Afsluitende opdracht

De nascholing wordt afgesloten met een eindopdracht waarbij je de opgedane kennis toepast. Deze oefening is afgeleid van de afstudeeropdracht die sinds 2016 door HBO-Verpleegkunde studenten van de Hogeschool van Amsterdam wordt uitgevoerd. Er wordt rekening gehouden met verschillende startniveau’s.

Je ontwikkelt competenties op het huidige eindniveau van de opleiding HBO-Verpleegkunde van de Hogeschool van Amsterdam.

Kosten

De kosten per persoon bedragen 495 euro bij 24 deelnemers. Bij een ander aantal deelnemers worden de kosten overeenkomstig verrekend.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een opleiding, cursus, workshop of training van de Hogeschool van Amsterdam. Bekijk hier alle cursusvoorwaarden.

Contact

Heb je vragen over de cursus Kennis en Wetenschap 2019, neem dan contact met ons op via posthbo-verpleegkunde@hva.nl.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 26 juni 2020