Hogeschool van Amsterdam
 

Cardiologische zorgbrug (op aanvraag)

Werk je met ouderen? In de cursus Cardiologische Zorgbrug staat de kwetsbare oudere, cardiologische patiënt centraal. Het cursusprogramma richt zich op de anatomie, fysiologie en pathofysiologie vanuit de cardiologie.

Het aantal oudere cardiologische patiënten met complexe zorgproblematiek neemt toe. Naast de cardiologische problematiek, spelen bij deze groep vaak co-morbiditeit en geriatrische condities zoals achteruitgang in ADL-functioneren, valrisico en cognitie een rol. Deze verschillende factoren bemoeilijken de behandeling en revalidatie voor cardiologische patiënten wat het risico verhoogt op het ontstaan van nieuwe beperkingen, heropnames en overlijden.

De Cardiologische Zorgbrug is een doorontwikkeling van het Transmurale Zorgbrug principe, speciaal gericht op kwetsbare oudere cardiologische patiënten van > 70 jaar tijdens en na een ziekenhuisopname op de afdelingen Cardiologie of Cardiothoracale chirurgie.

In de cursus Cardiologische Zorgbrug staat de kwetsbare oudere cardiologische patiënt centraal waarbij aandacht is voor de anatomie, fysiologie en pathofysiologie vanuit de cardiologie. Daarnaast is er aandacht voor de revalidatie en vroegsignalering in de thuissituatie waarbij interdisciplinaire samenwerking centraal staat.

Doel

Het doel van deze cursus is om zorgverleners uit de eerste en tweede lijn te scholen in transmurale zorg voor kwetsbare oudere cardiologische patiënten waarin zij interdisciplinair samenwerken rondom deze patiëntencategorie.

Programma

De scholing wordt aangeboden door deskundigen op het gebied van de cardiologie. Het programma bestaat uit vijf middagen.

Thema's

  • Introductie Cardiologische Zorgbrug
  • Pathofysiologie van acute myocardinfarct, atriumfibrilleren en hartfalen
  • Hartrevalidatie
  • Vroegsignalering van cardiologisch symptomen in de thuissituatie
  • Medicatie
  • Motivational interviewing
  • Cardiovasculair risicomanagement

Bij deelname aan alle 5 de dagdelen ontvang je een certificaat.

Kosten

De cursus kost € 385,-, inclusief koffie en thee.

Na inschrijving ontvang je een factuur voor de betaling van het cursusgeld.

Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de cursus ontvang je een mail met een link naar de digitale leeromgeving, met daarop informatie over het onderwijs en lesmateriaal gebruikt gedurende de cursus.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een opleiding, cursus, workshop of training van de Hogeschool van Amsterdam. Bekijk hier alle cursusvoorwaarden.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor 16 punten bij het kwaliteitsregister V&VN en voor 20 punten bij de KNGF.

Vragen

Bij vragen over de cursus kun je contact opnemen via posthbo-verpleegkunde@hva.nl

Gepubliceerd door  Urban Vitality 10 mei 2021