Hogeschool van Amsterdam
 

Software Engineering

Tijdens de ICT-cursus Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) leer je o.a. web-based applicaties te ontwerpen, bouwen, testen, implementeren en gebruiken. Je doet kennis op over verschillende ontwikkeltools en ontwikkelmethoden en oefent deze kennis en vaardigheden uitgebreid en onder professionele begeleiding. De cursus maakt inhoudelijk deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT.

Na het volgen van deze cursus kun je niet alleen software producten bouwen, maar ben je ook in staat softwareproducten te beoordelen. Je krijgt inzicht in de (on)mogelijkheden van softwareproducten en de kosten van aanpassingen.

De cursus Software Engineering is geschikt voor iedereen die zich wil laten bijscholen tot applicatieontwikkelaar en een baan op hbo-niveau wil uitoefenen. De cursus is bij uitstek geschikt voor professionals die met softwareontwikkelaars samenwerken, zoals bedrijfskundigen en consultants die voor de realisatie van hun idee steeds afhankelijker worden van softwareontwikkelaars.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering, semester 1 en semester 2.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma. Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Als je geen ervaring hebt met Software Engineering, biedt de HvA twee basismodules aan ter voorbereiding van de cursus (deze modules zijn bij de kosten voor de cursus inbegrepen, er zijn dus geen extra kosten aan verbonden).

De twee basismodules, Programming en Databases, maken deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT . Je volgt deze modules tussen september en januari.
Wil je gebruikmaken van dit aanbod? Geef dit aan in het veld Overige aanmerkingen/vragen op het inschrijfformulier. Houd er rekening mee dat als je deelneemt aan deze modules de totale cursusduur wordt verlengd (i.p.v. 10 maanden ca. 1.5 jaar).

Gelijk aan het jaarlijkse instellingscollegegeld : € 8.471

Na succesvolle afronding van de cursus Software Enigineering krijg je het hbo-certificaat Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam. Dit certificaat biedt toegang tot de aanvullende cursus Advanced Software Engineering.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

De cursus Advanced Software Engineering wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 1 februari 2021 starten? Meld je dan uiterlijk op 25 januari 2021 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 juli 2020