Hogeschool van Amsterdam
 

Information Security

In de ICT-cursus Information Security van de Hogeschool van Amsterdam leert de cursist over bewustzijn, gedrag en de risico's die een rol spelen bij Information Security, over te nemen maatregelen en de omgang met incidenten.

De cursus Information Security van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor ICT-professionals die meer willen leren over de omgang met Security-issues.

In de ICT-cursus Information Security van de Hogeschool van Amsterdam leert de cursist over bewustzijn, gedrag en de risico's die een rol spelen bij Information Security evenals de te nemen maatregelen bij- en de omgang met incidenten.

In deze cursus staan de volgende vier thema’s centraal:

 • Fear, Uncertainty, Doubt
  De cursist leert over bewustzijn en gedrag die een rol spelen bij Information Safety & Security. Onderwerpen die worden behandeld zijn: User, ICT, Awareness en Behaviour
 • Know Your Position (KYP)
  De cursist leert over risico's die een rol spelen bij Information Safety & Security. Onderwerpen die worden behandeld zijn: Owner, Assets, Vulnerabilities, Threat Agents, Threats, Risks en Countermeasures;
 • Get In Control (GIC)
  De student leert over maatregelen die een rol spelen bij Information Safety & Security. Onderwerpen die worden behandeld zijn: Safeguards, Management Systems, Policies, Procedures, Controls;
 • When Murphy Strikes (WMS)
  De student leert over omgang met incidenten die een rol spelen bij Information Safety & Security. Onderwerpen die worden behandeld zijn: Handling Incidents via Detection, Reaction, Mitigation en Recovery

Na het volgen van de cursus weet jij precies wat je moet doen om op de juiste manier met Security-issues binnen je eigen organisatie om te gaan.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Information Security krijg je het hbo-certificaat Information Security van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

De cursus Information Security wordt een keer per jaar aangeboden in september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 31 augustus 2020 starten? Meld je dan uiterlijk op 25 augustus 2020 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 juli 2020