Hogeschool van Amsterdam
 

Cyber Security Basics

De ICT-cursus Cyber Security Basics van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor professionals die op hbo-niveau inzichten, vaardigheden en kennis willen verwerven rondom het thema IT-beveiliging.

Spreekt deze cursus jou aan? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan via ict-deeltijd@hva.nl. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of je je vervolgens kunt inschrijven voor de cursus.

De cursus Cyber Security Basics van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die al affiniteit hebben met computernetwerken en computersystemen op hbo-niveau en zich verder willen professionaliseren in IT-beveiliging, zodat zij in een niet-complexe omgeving IT-beveiliging kunnen realiseren op operationeel en tactisch niveau.

In de cursus Cyber Security Basics leer je in een gecontroleerde context probleemoplossend werken: je ontwikkelt voor je toepassing vereiste software, en je bedenkt en implementeert infrastructurele oplossingen. De aandacht is breed, van security tot cloud oplossingen​, van architectuur tot containers.​

De onderwijsonderdelen van deze cursus worden in een geïntegreerde vorm aangeboden waardoor het leereffect (inzicht en overzicht) verbetert.

Na het volgen van de cursus kun je over de security-issues binnen je organisatie, vanuit zowel technische als procesmatige invalshoek onderbouwde uitspraken doen (over zowel het bepalen van het juiste beveiligingsniveau, als het realiseren en borgen daarvan) en hiermee bijdragen aan het verbeteren van de security binnen je eigen organisatie.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Cyber Security .

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 15 tot 20 uur per week aan zelfstudie.

Minimaal mbo-4, havo of vwo en voldoende basiskennis over computersystemen en computernetwerken. Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus.

Als je onvoldoende kennis hebt over computersystemen en computernetwerken, biedt de HvA drie basismodules aan ter voorbereiding van de cursus (deze modules zijn bij de kosten voor de cursus inbegrepen, er zijn dus geen extra kosten aan verbonden).

Deze basismodules, Infrastructure, System Engineering, en Network Engineering maken deel uit van de deeltijdopleiding HBO-ICT . Je volgt deze modules dan ook voorafgaand aan het begin van de cursus. Wil je gebruikmaken van dit aanbod? Geef dit aan in het veld Overige aanmerkingen/vragen op het inschrijfformulier. Houd er rekening mee dat als je deelneemt aan deze modules de totale cursusduur wordt verlengd.

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (€ 4.235,50) plus circa 200,- € aan studiemateriaal.

Na succesvolle afronding van deze cursus krijg je het hbo-certificaat Cyber Security Basics van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

De cursus Cyber Security Basics wordt een keer per jaar aangeboden in augustus. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 februari 2021