Hogeschool van Amsterdam
 

Cyber Security Advanced

De ICT-cursus Cyber Security Advanced van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor professionals die een adequate IT-beveiliging willen kunnen realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Spreekt deze cursus jou aan? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan via ict-deeltijd@hva.nl. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of je je vervolgens kunt inschrijven voor de cursus.

De cursus Cyber Security Advanced van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die al op hbo-niveau kennis en inzicht in het vakgebied hebben, en zich verder willen professionaliseren zodat zij een adequate IT-beveiliging kunnen realiseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

In de cursus Cyber Security Advanced leer je security-issues in software source code te analyseren en te verbeteren. Je leert over infrastructuurcomponenten die een rol spelen bij security en hoe je adequaat kunt omgaan met IT-gerelateerde beveiligingsincidenten.

Enkele voorbeelden van modules die in de cursus aan bod komen: Threat Intelligence, Threat Hunting, Infrastructure Security en Software Security.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids HBO-ICT: Cyber Security .

Na het volgen van de cursus kun je de security binnen je eigen organisatie naar een hoger plan tillen. Je bent in staat om het juiste beveiligingsniveau te bepalen, realiseren en borgen.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 15 tot 20 uur per week aan zelfstudie.

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een degelijke basiskennis over computersystemen, computernetwerken en een programmeertaal (of in het bezit zijn van het hbo-certificaat Cyber Security Basics aan de Hogeschool van Amsterdam).

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek kun je je aanmelden voor de cursus.

Gelijk aan de helft van het jaarlijkse instellingscollegegeld (€ 4.235,50) plus circa 200,- € aan studiemateriaal.

Na succesvolle afronding van de cursus Cyber Security Advanced krijg je het hbo-certificaat Cyber Security Advanced van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

De cursus Cyber Security Advanced wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 1 februari 2021 starten? Meld je dan uiterlijk op 25 januari 2021 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 februari 2021