Hogeschool van Amsterdam
 

Business Process Management

De ICT-cursus Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor professionals die als procesmanager een organisatie willen adviseren over de verbeteringen van bedrijfsprocessen met behulp van ICT.

De cursus Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die als procesmanager een organisatie willen adviseren over de verbeteringen van bedrijfsprocessen met behulp van ICT.

In de cursus Business Process Management staan analyse en verbetering van bedrijfsprocessen centraal. Business Process Management heeft als doel het continu verbeteren van bedrijfsprocessen waarvoor het monitoren van ‘prestatie-indicatoren’ noodzakelijk is.

Na afloop van deze cursus:

  • kun je bedrijfsprocessen beschrijven;
  • ben je op de hoogte van de ICT-mogelijkheden om bedrijfsprocessen te ondersteunen;
  • heb je inzicht in de wijze waarop ERP-pakketten processen ondersteunen en hoe administratieve organisatieaspecten door ERP-pakketten worden afgedekt;
  • ben je bekend met auditeisen;
  • kun je de effectiviteit van bedrijfsprocessen analyseren (kwalitatief en kwantitatief);
  • kun je een bedrijfsproces herontwerpen en een implementatieplan hiervoor schrijven;
  • kun je datastromen binnen een bedrijf beheren en optimaal inzetten tijdens bedrijfsprocessen.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Business Process Management krijg je het hbo-certificaat Business Process Management van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

De cursus Business Process Management wordt een keer per jaar aangeboden in september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 31 augustus 2020 starten? Meld je dan uiterlijk op 24 augustus 2020 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 juli 2020