Hogeschool van Amsterdam
 

Business Intelligence

Met de ICT-cursus Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkel je een duidelijke visie op het vakgebied Business Intelligence en ken je de belangrijkste trends.

Spreekt deze cursus jou aan? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan via ict-deeltijd@hva.nl. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of je je vervolgens kunt inschrijven voor de cursus.

De cursus Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die de stap richting Business Intelligence willen zetten. Zij willen een organisatie adviseren over intelligent omgaan met informatie.

Organisaties zien het belang in van het sneller nemen van (betere) beslissingen en streven naar een intelligente organisatie met slagvaardige kenniswerkers. Business Intelligence wordt dan vaak ingezet als strategisch wapen. Met de cursus Business Intelligence bij de Hogeschool van Amsterdam ontwikkel je een duidelijke visie op het vakgebied Business Intelligence en ken je de belangrijkste trends.

Tijdens deze cursus maak je kennis met business intelligence-tools en –methoden. Je kijkt naar prestatie-indicatoren en de dimensies waarop deze meetwaarden kunnen worden geanalyseerd. Binnen je eigen werkomgeving werk je aan een casus. Je analyseert hoe de organisatie momenteel gebruikmaakt van informatie en je ontwerpt op basis daarvan een business intelligence. Tijdens het werken aan je eigen casus en in groepsverband doe je ervaring op met een business intelligence-tool.

Na het volgen van de cursus kun je:

  • een business case opstellen voor een business intelligence-project;
  • de requirements definiëren;
  • een data warehouse of een business intelligence-applicatie op hoofdlijnen ontwerpen;
  • de veranderaspecten van het ontwikkelen van een intelligente(re) organisatie in kaart brengen en daarvoor een implementatiestrategie definiëren.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering .

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Business Intelligence krijg je het hbo-certificaat Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

De cursus Business Intelligence wordt twee keer per jaar aangeboden: in februari en september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 31 augustus 2020 starten? Meld je dan uiterlijk op 24 augustus 2020 aan via de aanmeldbutton. Wil je graag per 1 februari 2021 starten, meld je dan uiterlijk op 25 januari 2021 aan.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 februari 2021