Hogeschool van Amsterdam
 

Big Data

De ICT-cursus Big Data van de Hogeschool van Amsterdam is geschikt voor data-analisten die als data scientist organisaties willen adviseren over de inzet van data bij bedrijfsvraagstukken.

Spreekt deze cursus jou aan? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan via ict-deeltijd@hva.nl. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of je je vervolgens kunt inschrijven voor de cursus.

De cursus Big Data van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor data-analisten die als data scientist organisaties willen adviseren over de inzet van data bij bedrijfsvraagstukken.

In de cursus Big Data houd je je bezig met ICT-toepassingen, modellering en practica in statistiek, analyse en wiskunde.

Tijdens onderdelen als Data Analysis, Business Studio, Data Processing and Storage en Information Visualization werk je aan realistische vraagstukken uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Je leert bijvoorbeeld de dimensies van een Big Data-issue beoordelen en denkt na over een eventuele business case.

Na het volgen van deze cursus kun je adviseren over technische hulpmiddelen voor Big Data-vraagstukken en visualisaties voor uitgevoerde analyses, zodat de organisatie in staat is data in te zetten voor het formuleren en realiseren van de strategie.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering .

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Big Data krijg je het hbo-certificaat Big Data van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

De cursus Big Data wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 1 februari 2021 starten? Meld je dan uiterlijk op 25 januari 2021 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 februari 2021