Hogeschool van Amsterdam
 

Advanced Software Engineering

De ICT-cursus Advanced Software Engineering is een verdieping van de eenjarige cursus Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam. In deze cursus zetten software engineers een volgende stap in hun ontwikkeling.

Spreekt deze cursus jou aan? Vraag dan eerst een kennismakingsgesprek aan via ict-deeltijd@hva.nl. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Tijdens het gesprek wordt duidelijk of je je vervolgens kunt inschrijven voor de cursus.

De cursus Advanced Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor ICT’ers die de stap richting advanced software engineering willen zetten. Deelnemers hebben al aantoonbare kennis van software engineering op hbo-niveau.

In de cursus Advanced Software Engineering verdiep en verbreed je je kennis van software engineering. Je leert efficiënter (complexere) applicaties te ontwikkelen, testen en onderhouden.

De volgende onderdelen worden tijdens de cursus behandeld:

  • Equirements Engineering (specifieke technieken om de wensen van toekomstige gebruikers van software te interpreteren en te formuleren)
  • Datawarehousing (basisprincipes van datawarehouses)
  • Design Patterns
  • Software Testing
  • Software Engineering Tools
  • Software Maintenance (maintenanceproces, tools en verschillende metrics)

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids van HBO-ICT: Software Engineering .

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om geavanceerde software engineering technieken toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden als front-end developer, back-end developer, full-stack developer en software architect.

Cursusdeelnemers en studenten van de deeltijdopleiding HBO-ICT krijgen gezamenlijk klassikaal les. De lessen zijn op maandag- en donderdagavond van 18:40 tot 22:00 uur. Daarnaast besteed je 12 tot 16 uur per week aan zelfstudie.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma. Daarnaast moet je aantoonbaar kennis hebben van Software Engineering op hbo-niveau door een relevante studie of certificaten. Je wordt ook toegelaten na voltooiing van de cursus Software Engineering .

Voorafgaand aan de cursus neem je deel aan een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

€ 4.235,50

Na succesvolle afronding van de cursus Advanced Software Engineering krijg je het hbo-certificaat Advanced Software Engineering van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

De cursus Advanced Software Engineering wordt een keer per jaar aangeboden in februari. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 1 februari 2021 starten? Meld je dan uiterlijk op 25 januari 2021 aan via de aanmeldbutton.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 3 februari 2021