Hogeschool van Amsterdam
 

Training Voeding bij Darmaandoeningen

Tijdens de training Voeding bij Darmaandoeningen bespreken we de ins en outs van de behandeling van de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan darmresecties, de gevolgen en de diëtistische behandeling hiervan.

diëtist cursus Voeding bij Darmaandoeningen

Ook kijken we naar de begeleiding van patiënten met totale parenterale voeding (TPV) en leer je laboratoriumuitslagen juist te interpreteren. Voeding bij diverse stoma’s komt aan bod, evenals de behandeling van (high output) fistels.

Voor wie

De training Voeding bij Darmaandoeningen is bedoeld voor deelnemers die werken als diëtist of verpleegkundige met patiënten met darmproblematiek. Enige werkervaring daarin is een pre. Daarnaast beschik je over een hbo of wo-denkniveau.

Wat leer je

Na de training Voeding bij Darmaandoeningen kun je:

  • evidence based adviezen toepassen bij patiënten met inflammatoire darmziekten
  • patiënten met grote darmresecties behandelen, voedingsadviezen geven en evaluaties uitvoeren
  • patiënten met het Short bowel syndroom begeleiden met orale voeding
  • labwaarden herkennen, interpreteren en advies geven over correctie van deze waarden
  • totale parenterale voeding opstarten, evalueren en afbouwen

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voeding bij darmproblematiek (IBD)
  • Short bowel syndroom & grote resecties
  • Stoma’s
  • TPV
  • Labwaarden 

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 15 deelnemers

Studiebelasting

Het programma bestaat uit een theoretisch deel van 60 minuten in de vorm van een interactief hoorcollege met ruimte voor plenaire discussies. Daarnaast bevat het drie werkcolleges van 60 minuten. Deze bestaan uit casestudies waarin gediscussieerd wordt over juiste behandelwijzen.

Datum

Woensdag 25 maart 2020 van 10:00 - 15:00 uur

Kosten

€ 295 inclusief studiemateriaal, certificaat en lunch

Belastingvoordeel studiekosten

Volg je een studie buiten de standaardstudieperiode? Dan mag je maximaal € 15.000 aftrekken. Volg je een studie in de standaardstudieperiode? Dan geldt geen maximum. Bezoek de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een cursus, training of workshop bij het Food Network. Bekijk alle cursusvoorwaarden.

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 20

Docenten

De docenten tijdens deze training zijn Ljiljana Stanic-Jovic en Miriam van der Werf.

Contact

Heb je nog vragen of wil je de training Voeding bij Darmaandoeningen liever incompany volgen? Neem dan contact op met Suzanne van der Plas. E-mail: s.e.van.der.plas@hva.nl of telefoonnummer 06-211 58 154.

Gepubliceerd door  Food Network 12 november 2019