Hogeschool van Amsterdam
 

Begeleiden vanuit een Groeimindset

Als docent Lichamelijke Opvoeding loop je er ongetwijfeld tegenaan: je ziet de potentie van je leerlingen, maar ze komen er niet toe om dit te ontwikkelen. En dat is precies waar jij het verschil kunt maken. Want na deze cursus weet je hoe jouw leerlingen van een fixed mindset naar een groeimindset kunt krijgen.

Over

Een groeimindset is de opvatting dat je je als persoon kunt ontwikkelen door hier tijd en moeite in te steken. Het is het tegenovergestelde van een statische mindset: het idee dat zaken als intelligentie, persoonlijkheid en vaardigheden vanaf de geboorte vastliggen.

Je kunt je voorstellen dat zo’n statische mindset je nogal kan afremmen. Toch heeft deze mindset bij veel mensen – ook bij kinderen – de overhand. Gelukkig kun je een statische mindset veranderen in een groeimindset. En als docent speel jij daar een belangrijke rol in.

Voor wie

De cursus Begeleiden vanuit een groeimindset is ontwikkeld voor docenten Lichamelijke Opvoeding, maar is ook geschikt voor groepsleerkrachten. Daarnaast ben je ook als trainer of coach van harte welkom.

Wat leer je

Na de Cursus Begeleiden vanuit een Groeimindset:

  • ken je het verschil tussen een statische en een groeimindset;
  • kun je complimenten op de juiste toon en het juiste moment geven;
  • leer je leerlingen om te blijven proberen;
  • weet je hoe je motiveert met toekomstgerichte tips;
  • motiveer je zo leerlingen om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Programma

De Cursus Begeleiden vanuit een Groeimindset bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 3 uur. Daarnaast besteed je per bijeenkomst ongeveer een uur aan voorbereiding.

Aantal deelnemers

minimaal 10, maximaal 25

Docent

Douwe van Dijk (en eventuele gastdocenten)

Douwe van Dijk is als opleidingsdocent (ALO Amsterdam) en lid van het lectoraat Sportpedagogiek in de ban van de Growth Mindset. Binnen het onderwijs en de hockeysport werkt hij dagelijks met deze mindsettheorie. Vanuit zijn eigen stijl ontwikkelde hij de cursus Begeleiden vanuit een Groeimindset.

Cursusdata

Lesdag 1 donderdag 28 april 2022 18:30-21:30 uur
Lesdag 2 donderdag 12 mei 2022 18:30-21:30 uur
Lesdag 3 donderdag 19 mei 2022 18:30-21:30 uur

Deze cursus is ook in-company mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Kosten

€ 400,- leden / € 450,- niet-leden

Contact

Wil je meer weten over de cursus Begeleiden vanuit een groeimindset? Neem dan contact met ons op via lo-inbeweging@hva.nl.

Gepubliceerd door  LO in Beweging 18 januari 2022