Hogeschool van Amsterdam
 

Training Etiketteren van Voedingsmiddelen

Ben je net afgestudeerd? Of werkzaam als voedingskundige? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de wetgeving rondom etikettering van voedingsmiddelen. Wil je je hier verder in verdiepen of kan je kennis wel een opfrisbeurt gebruiken? Volg dan de training Etiketteren van Voedingsmiddelen bij het Food Network HvA.

Training Etiketteren van Voedingsmiddelen

Tijdens de training gaan we uitgebreid in op de verordening EU1169/2011. Je leert over de achterliggende theorie en hoe je deze toepast in de praktijk.

Voor wie

Je werkt in de voedingsindustrie als bijvoorbeeld diëtist, voedingsdeskundige of productontwikkelaar. Om te groeien in je vak wil je graag meer weten over het opstellen, ontwikkelen en controleren van verpakkingen en etiketten.

Deze training sluit goed aan bij:

Wat leer je

Na de training Etiketteren van Voedingsmiddelen kun je:

  • de meest recente versie van de Europese wetgeving in verschillende talen raadplegen
  • uitleggen hoe de wetgeving omtrent het etiketteren van voedingsmiddelen is opgebouwd
  • de basis van verordening EU1169/2011 toepassen in de praktijk
  • controleren of een etiket aan de basisvoorwaarden voldoet

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De verordening EU1169/2011
  • Opbouw van de wetgeving
  • Wegwijs worden binnen de wetgeving
  • De basisvoorwaarden van een etiket

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 20

Studiebelasting

De training bestaat uit een avond van drie uur waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt.

Datum

Maandag 2 maart 2020 van 18:00-21:00 uur

Kosten

€ 295 inclusief studiemateriaal en certificaat.

Belastingvoordeel studiekosten

Volg je een studie buiten de standaardstudieperiode? Dan mag je maximaal € 15.000 aftrekken. Volg je een training in de standaardstudieperiode? Dan geldt geen maximum. Bezoek de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een opleiding, cursus, workshop of training van het Food Network HvA. Bekijk alle cursusvoorwaarden.

Docent

De docent van de training is Marleen Keus en eventueel een gastspreker. Marleen is gespecialiseerd in het etiketteren van voedingsmiddelen en geeft les in levensmiddelenwetgeving, voedings- en gezondheidsclaims en additieven bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HvA.

Contact

Heb je nog vragen of wil je de training Etiketteren van Voedingsmiddelen liever incompany volgen? Neem dan contact op met Suzanne van der Plas. E-mail: s.e.van.der.plas@hva.nl of telefoonnummer 06-211 58 154.

Gepubliceerd door  Food Network 14 oktober 2019