Hogeschool van Amsterdam
 

Cursus Etiketteren van Levensmiddelenadditieven

Als afgestudeerde aan de opleiding Voeding en Diëtetiek ben je op de hoogte van de complexiteit rondom levensmiddelenadditieven. Er zijn vele praktische toepassingen, maar je hebt ook te maken met strenge wet- en regelgeving. Deze staan in de verordening EU1333/2008. Tijdens deze cursus leer je wat deze inhoudt en vooral ook hoe je deze in de praktijk toepast.

Voor wie

Je werkt in de voedingsindustrie. Bijvoorbeeld als diëtist, kwaliteitsmedewerker of voedingskundige. 

In je werk heb je te maken met productontwikkeling. Het opstellen, ontwikkelen en controleren van verpakkingen en etiketten hoort daar ook bij. Hier wil je graag meer over leren.

Deze cursus sluit goed aan bij:

Wat leer je

Na de cursus Etiketteren van Levensmiddelenadditieven:

  • kun je de meest recente versie van de Europese wetgeving in verschillende talen raadplegen
  • kun je uitleggen hoe de wetgeving omtrent levensmiddelenadditieven (e-nummers) is opgebouwd
  • kun je de levensmiddelenadditieven op de juiste manier etiketteren
  • kun je controleren of en onder welke voorwaarden bepaalde levensmiddelenadditieven zijn toegestaan

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De verordening  EU1333/2008
  • Opbouw van de wetgeving
  • Wegwijs worden binnen de wetgeving
  • Handige tools waarmee je de wetgeving toepast

Aantal deelnemers

Minimaal 12, maximaal 20

Studiebelasting

Het programma van de module bestaat uit een avond van drie uur waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt. 

Cursusdatum

Maandag 16 maart 2020 van 18:00-21:00 uur.

Kosten

€ 295 inclusief studiemateriaal en certificaat.

Belastingvoordeel studiekosten

Volg je een studie buiten de standaardstudieperiode? Dan mag je maximaal € 15.000 aftrekken. Volg je een studie in de standaardstudieperiode? Dan geldt geen maximum. Bezoek de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een cursus of workshop. Bekijk alle cursusvoorwaarden.

Docenten

De docent van de cursus is Marleen Keus en eventueel een gastspreker. Marleen geeft les in levensmiddelenwetgeving, voedings- en gezondheidsclaims en additieven.

Contact

Heb je nog vragen of wil je de cursus Etiketteren van Levensmiddelenadditieven liever incompany volgen? Neem dan contact op met Suzanne van der Plas. E-mail: s.e.van.der.plas@hva.nl of telefoonnummer 06-211 58 154.

Gepubliceerd door  Food Network 12 september 2019