Hogeschool van Amsterdam
 

Dansenderwijs

Hoe krijg je een hele klas in de juiste flow om te performen? Hoeveel tijd en ruimte heeft elke leerling nodig om te durven optreden in zijn of haar eigen stijl? Dat roept vragen op! Wat is de meerwaarde van dans binnen de totale ontwikkeling van kinderen, het lesaanbod en de visie op onderwijs? Daarover gaat de cursus Dansenderwijs.

Over

Iedereen komt in beweging bij het horen van muziek. De een groots in de openbare ruimte, de ander klein in zichzelf en nauwelijks zichtbaar. Allemaal vanuit een eigen gevoel en behoefte. Voor leraren betekent dit een uitdaging tijdens de lessen Dans.

Voor wie

De cursus Dansenderwijs is bedoeld voor leraren Lichamelijke Opvoeding en docenten in het bewegingsonderwijs.

Wat leer je

Tijdens de cursus Dansenderwijs ga je aan de slag met verschillende thema’s: exploreren, improviseren, choreograferen, personaliseren, presenteren en evalueren. Na afloop van de cursus kun je op jouw manier ‘wijs’ omgaan met dans binnen je lessen.

Programma

Bijeenkomst 1: Exploreren en improviseren
Bijeenkomst 2: Choreograferen en personaliseren
Bijeenkomst 3: Presenteren en evalueren

Docent

Sander Plomp werkt sinds 2001 bij de ALO Amsterdam als opleidingsdocent en is gespecialiseerd in functioneel bewegen, dans en bewegen op muziek. Mede door zijn achtergrond als fysiotherapeut en jarenlange ervaring in de fitnessbranche, begeeft Sander zich naar eigen zeggen, in het grijze gebied tussen sport en therapie. Onderwijs valt daar volgens hem ook in.

Cursusdata 2020

Lesdag 1 donderdag 7 oktober 2021 18:30-20:30 uur
Lesdag 2 donderdag 28 oktober 2021 18:30-20:30 uur
Lesdag 3 donderdag 11 november 2021 18:30-20:30 uur

Deze cursus is ook in-company mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Kosten

€ 400,- leden / € 450,- niet-leden

Contact

Heb je vragen over de cursus Danserderwijs? Neem dan contact met ons op via lo-inbeweging@hva.nl

Gepubliceerd door  LO in Beweging 1 juni 2021