Projectmanagement

In deze cursus leer je over projectmanagement in de volle breedte. Van het opstellen van een businesscase, een plan van aanpak, het maken van procesverslagen tot (het presenteren van) een eindrapport. Een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie!

Voor wie?

De cursus is ontworpen voor iedereen die wil leren hoe je een project effectief managed van a tot z. Van het opstellen van een businesscase, een plan van aanpak, het maken van procesverslagen tot (het presenteren van) een eindrapport.

Toelating

Voor deze cursus heb je minimaal een mbo-4, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig.

De cursus staat open voor cursisten die kunnen aantonen dat zij voldoende vaardig zijn in communicatie en coaching (luisteren, samenvatten, doorvragen, open vragen, proces/relatie). Bijvoorbeeld op basis van een eerder gevolgde training/opleiding of een relevante functieomschrijving van huidige of vorige baan.

Cursus inhoud

De interactieve colleges draaien om de inbreng van de cursisten. In de eerste weken zoek je naar een geschikte opdracht uit de eigen werkomgeving en wordt de theoretische basis gelegd. In projectteams met medestudenten werk je vervolgens aan je opdracht. Aan het eind presenteer je deze en maak je een eindrapportage.

Voor meer informatie kan je de studiehandleiding van afgelopen semester inzien, zo krijg je een indruk van hoe de cursus is opgebouwd.

Collegetijden, studieduur en kosten

Deze cursus start op zaterdag 10 september 2022. De collegedagen van deze cursus zijn alleen op een zaterdag (10.00-16.40 uur). De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken met een studiebelasting van gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren.

Voor deze cursus is de prijs voor het bijwonen van de colleges en maken van de toetsen € 2800. De kosten voor boeken bedragen circa € 250.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De cursus Projectmanagement is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 16 maart 2022